Στους εορτασμούς για την πτώση του κομμουνισμού στην Πολωνία η συνάντηση Ομπάμα-Ποροσένκο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Στους εορτασμούς για την πτώση του κομμουνισμού στην Πολωνία η συνάντηση Ομπάμα-Ποροσένκο

01:51 | 31/5/14
Την πρώτη του συνάντηση με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο θα έχει την ερχόμενη Τετάρτη, στη Βαρσοβία της Πολωνίας, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο αναπληρωτής σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας, Μπεν Ρόουντς,

Η επίσκεψη του κ. Ομπάμα στην Πολωνία θα γίνει στο πλαίσιο τετραήμερης περιοδείας του σε ευρωπαϊκές χώρες, κατά την οποία ο αμερικανός ηγέτης αναμένεται να καθησυχάσει συμμάχους των ΗΠΑ που εκφράζουν ανησυχίες για την κρίση στην Ουκρανία και τυχόν βλέψεις της Ρωσίας στην ανατολική Ευρώπη.

Η στάση στη Βαρσοβία γίνεται μα αφορμή τους εορτασμούς για την 25 επέτειο από την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Πολωνία.

Στη συνέχεια, ο κ. Ομπάμα θα λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του G7 στις Βρυξέλλες, προτού μεταβεί στο Παρίσι. Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί στη Νορμανδία, με αφορμή την 70ή επέτειο από τη Συμμαχική απόβαση κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στις εκδηλώσεις μνήμης για την απόβαση στη Νορμανδία θα παραστεί και ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ωστόσο, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο δεν υπάρχουν σχέδια για κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών.

Ο κ. Ποροσένκο, δισεκατομμυριούχος σοκολατιοβιομήχανος που κέρδισε με συντριπτική πλειοψηφία της προεδρικές εκλογές της 25ης Μαΐου, θα ορκιστεί πρόεδρος της Ουκρανίας στις 7 Ιουνίου.

Ο κ. Ποροσένκο έχει τονίσει πως η εξέγερση στην ανατολική Ουκρανία πρέπει να λήξει, όμως παράλληλα έχει δηλώσει έτοιμος για διαπραγματεύσεις με στόχο τη μεγαλύτερη αυτονομία των ανατολικών περιοχών από το Κίεβο.

Η Μόσχα έχει διαμηνύσει πως είναι έτοιμη να μιλήσει με τον κ. Ποροσένκο, χωρίς μάλιστα τη διαμεσολάβηση της Δύσης.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών