Βενιζέλος: Δεν αντέχει κανείς λιτότητα και ανεργία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Βενιζέλος: Δεν αντέχει κανείς λιτότητα και ανεργία

14:35 | 28/5/14
Λίγο μετά τις 13.00 πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Κάρολο Παπούλια...

Στον σύντομο διάλογο που είχαν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών σε όλη την Ευρώπη, τόνισε, μεταξύ άλλων:



«Θέλουμε να αναβαθμιστεί το Κοινοβούλιο, γιατί αυτό είναι το μήνυμα των λαών, αλλά κυρίως μας ενδιαφέρει το νέο μήνυμα πολιτικών, δηλαδή θέλουμε ανάπτυξη, απασχόληση, μια Ευρώπη φιλική και ορατή για τους πολίτες και ελπίζω ότι το μήνυμα αυτό θα γίνει αντιληπτό. Δεν αντέχει κανείς λιτότητα και ανεργία». 

«Εμείς ήμασταν αιχμάλωτοι νεοφιλελεύθερων πολιτικών γιατί έπρεπε να δανειστούμε. Και τώρα, η επάνοδος στην κανονικότητα, μας επιτρέπει να μπούμε σε μία διαπραγμάτευση πανευρωπαϊκή με άλλους όρους», πρόσθεσε.

Στις 16:30 ο κ. Βενιζέλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και θέματα επικαιρότητας.


Αναλυτικά ο διάλογος στο Προεδρικό Μέγαρο:

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Το βασικό συμπέρασμα των τριπλών εκλογών ήταν η διατήρηση της σταθερότητας στη χώρα. Και αυτό είναι μία πολύ σημαντική βάση εκκίνησης για να κάνουμε όλοι μαζί την προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Είμαστε λίγα βήματα πριν από το τέλος, πρέπει να τα κάνουμε όλοι ενωμένοι. 

Ένα δεύτερο μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες είναι ότι δεν θέλουν αυτόν τον συμβολικό εμφύλιο πόλεμο που επιθυμούν ορισμένοι. Πρέπει να ενώσουμε ξανά το έθνος και θα έχω την ευκαιρία να σας παρουσιάσω μερικές σκέψεις μου προς την κατεύθυνση αυτή της εθνικής ενότητας και της κοινωνικής συναίνεσης.

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Τι εκπέμπει η Ευρώπη; 

ΕΥ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Χθες είχαμε τη συνάντηση των σοσιαλιστών πρωθυπουργών και αντιπροέδρων της κυβέρνησης. Ήταν και ο Πρόεδρος Ολάντ από τον οποίο έχετε χαιρετισμούς. Εμείς θέλουμε να εφαρμοστούν οι θεσμικές διαδικασίες, δηλαδή η πρώτη επιλογή να γίνει με τον υποψήφιο Πρόεδρο του μεγαλυτέρου κόμματος κοινοβουλευτικά, που είναι το Λαϊκό Κόμμα – δεν έχει σημασία – εμάς μας ενδιαφέρουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. 

Θέλουμε να αναβαθμιστεί το Κοινοβούλιο, γιατί αυτό είναι το μήνυμα των λαών, αλλά κυρίως μας ενδιαφέρει το νέο μήνυμα πολιτικών, δηλαδή θέλουμε ανάπτυξη, απασχόληση, μια Ευρώπη φιλική και ορατή για τους πολίτες και ελπίζω ότι το μήνυμα αυτό θα γίνει αντιληπτό. Δεν αντέχει κανείς λιτότητα και ανεργία. 

Εμείς ήμασταν αιχμάλωτοι νεοφιλελεύθερων πολιτικών γιατί έπρεπε να δανειστούμε. Και τώρα, η επάνοδος στην κανονικότητα, μας επιτρέπει να μπούμε σε μία διαπραγμάτευση πανευρωπαϊκή με άλλους όρους.


Διαβάστε επίσης το άρθρο:

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών