Απολογισμός και σχεδιασμός στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Απολογισμός και σχεδιασμός στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

08:38 | 12/6/14
Τις επόμενες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθούν να συζητήσουν στις 11 σήμερα το πρωί, βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος, στην πρώτη κοινή συνεδρίαση ΚΟ και ευρωομάδας, μετά τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Επί τάπητος θα τεθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι τρέχουσες εξελίξεις. Από το πώς διαμορφώνεται το μετεκλογικό σκηνικό στο εσωτερικό της χώρας και την ΕΕ, ως τον ανασχηματισμό, την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ και τις κυβερνητικές επιλογές σε καίρια πόστα για την οικονομία της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο, θα αναζητηθούν και οι πολιτικές πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναλάβει στο εξής το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στην ΕΕ.

Τη συνεδρίαση θα ανοίξει με ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που έχοντας μόλις επιστρέψει από την Φρανκφούρτη, αναμένεται να ενημερώσει τους βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματός του για τις επαφές του τόσο με τον Διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, όσο και για εκείνες που είχε νωρίτερα με ανθυποψηφίους του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Εκτιμώντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, μάλιστα, δεν αποκλείεται να αναφερθεί μεταξύ άλλων τόσο στην άνοδο των ακροδεξιών μορφωμάτων στην ΕΕ, όσο και στην επιχείρηση «μαγειρέματος» για την εκλογή νέου προέδρου της Κομισιόν.

Ιδιαίτερη σημασία όμως, αποδίδεται σε όσα θα πει για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας, στον απόηχο του ανασχηματισμού και της επιλογής του Γιάννη Στουρνάρα για τη θέση του Διοικητή της ΤτΕ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εξαπολύσει νέα επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή τόσο το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής, όσο και την συνέχιση της ίδιας πολιτικής όπως αποπνέεται κατά τον ΣΥΡΙΖΑ από τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Σε εσωκομματικό επίπεδο, ενδιαφέρον θα έχει η προσπάθεια αποτίμησης των εκλογικών αποτελεσμάτων για τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πάντως δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που προγραμματίζεται εκτός μεγάλου απροόπτου για το επόμενο Σαββατοκύριακο στις 21-22 Ιουνίου. Εκεί, θα αποφασιστεί και ο πολιτικός σχεδιασμός του κόμματος για το επόμενο διάστημα.

Ήδη, μάλιστα, προγραμματίζεται νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την ερχόμενη εβδομάδα (μετά τη διακοπή της χθεσινής προκειμένου ο πρόεδρος και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μεταβούν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για την επέτειο ενός χρόνου από το κλείσιμό της), όπου και θα συζητηθεί το κείμενο που θα κατατεθεί προς έγκριση στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. 

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών