Έτοιμη για επανέναρξη των συνομιλιών για αέριο η Ουκρανία, ενόψει διορίας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Έτοιμη για επανέναρξη των συνομιλιών για αέριο η Ουκρανία, ενόψει διορίας

21:24 | 13/6/14
Πρόταση για επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας όσον αφορά το κόστος του ρωσικού φυσικού αερίου που προμηθεύεται το Κίεβο κατέθεσε ο ουκρανός υπουργός Ενέργειας Γιούρι Πρόνταν, μετά την αποτυχία του προηγούμενου γύρου διαπραγματεύσεων.

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει πως θα «παγώσει» την παροχή γκαζιού προς την Ουκρανία σε περίπτωση που το Κίεβο δεν αρχίσει την αποπληρωμή των οφειλών για παλαιότερες παραδόσεις έως τη Δευτέρα.

Η Μόσχα ζητά την αποπληρωμή χρεών ύψους 1,95 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Από την ουκρανική πλευρά, ο μεταβατικός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ έδωσε εντολή στους υπευθύνους του τομέα ενέργειας στην χώρα να προετοιμαστούν για τη διακοπή της προμήθειας του φυσικού αερίου από τη Δευτέρα.

Ο κ. Πρόντεν ενημέρωσε τον αρμόδιο επίτροπο Ενέργειας της Ε.Ε., ο οποίος λειτουργεί ως διαμεσολαβητής στις διαπραγματεύσεις, πως η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνέχιση των επαφών και ζήτησε την επανέναρξη των συζητήσεων για το Σάββατο.

Η Ουκρανία έχει διαμηνύσει πως είναι έτοιμη να πληρώσει 326 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα αερίου για μία μεταβατική περίοδο, πρόταση την οποία η Μόσχα έχει χαρακτηρίσει «ανεπαρκή».

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών