Ράσμουσεν: Πρέπει να προσαρμοστούμε στο ότι η Ρωσία μας βλέπει ως αντίπαλο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ράσμουσεν: Πρέπει να προσαρμοστούμε στο ότι η Ρωσία μας βλέπει ως αντίπαλο

15:52 | 15/6/14
Το NATO «πρέπει να προσαρμοστεί στην ιδέα ότι η Ρωσία πλέον το αντιλαμβάνεται ως αντίπαλο», διεμήνυσε την Κυριακή ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Άντερς Φο Ράσμουσεν, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα El Pais.

Παράλληλα, προανήγγειλε πρωτοβουλίες για τη στήριξη των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, σημειώνοντας ότι στο τέλος Ιουνίου η Συμμαχία θα παρουσιάσει στους υπουργούς Εξωτερικών των κρατών-μελών της ένα πρόγραμμα βοήθειας που θα αποσκοπεί στην αναδιοργάνωση του ουκρανικού αμυντικού κλάδου και τον εκσυγχρονισμό της ουκρανικής Αεροπορίας.

Το NATO έχει καταστήσει σαφές ότι δεν προτίθεται να εμπλακεί στρατιωτικά στην Ουκρανία, η οποία δεν είναι μέλος της Συμμαχίας. Ωστόσο, έχει επίσης διευκρινίσει ότι θα λάβει μακροπρόθεσμα μέτρα για την ασφάλεια των κρατών-μελών της ανατολικής Ευρώπης, τα οποία, με αφορμή την ουκρανική κρίση, έχουν εκφράσει έντονες ανησυχίες για την ρωσική εξωτερική πολιτική.

Πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε πως η Ουάσιγκτον σχεδιάζει πρόγραμμα 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την υποστήριξη και την εκπαίδευση των δυνάμεων των ανατολικοευρωπαϊκών Συμμαχικών κρατών.

Από την πλευρά της, η Μόσχα έχει διαμηνύσει πως θα εκλάβει κάθε νέα σοβαρή ενίσχυση των NATOϊκών δυνάμεων κοντά στα σύνορά της ως «επίδειξη εχθρικών προθέσεων».

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών