Ανοδική τάση για τις βάσεις | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ανοδική τάση για τις βάσεις

09:10 | 4/7/14
Πάνω από 19.000 μόρια για τις ιατρικές σχολές...

Ολική επαναφορά των βάσεων στα ιστορικά τους υψηλά επίπεδα δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις, καθώς ο αριθμός των αριστούχων αυξήθηκε ανεβάζοντας πάνω από 19.000 μόρια τις Ιατρικές Σχολές, με τη Νομική και τις πολυτεχνικές να ακολουθούν την ανοδική πορεία με 18.700 μόρια και πάνω.

Σημαντικό ρόλο στη διαδρομή των βάσεων παίζει και η διεύρυνση του αριθμού εισακτέων γενικής κατηγορίας, μιας και φέτος καταργήθηκαν οι ειδικές κατηγορίες σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

Στη Θετική κατεύθυνση οι υποψήφιοι που πέτυχαν τους «χρυσούς» βαθμούς 19-20 πενταπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρσι εκτοξεύοντας το ποσοστό στο 5,17% όταν το 2013 μετά βίας έφταναν το 1,67%. Αυτόματα, λοιπόν, δίνεται ώθηση προς τα πάνω στις βάσεις των Ιατρικών.

Στη Θεωρητική κατεύθυνση οι βαθμολογίες δεν παρουσιάζουν θεαματικές διαφορές αν και το ποσοστό των αρίστων αυξήθηκε από 0,99 σε 1,14, ανοίγοντας το δρόμο στη Νομική Αθήνας να ανέβει κατά 100-150 μόρια.

Ψηλά κοιτάνε και οι σχολές του ΕΜΠ. Για τις οικονομικές σχολές το τοπίο είναι θολό, καθώς αν και σημειώθηκαν υψηλοί βαθμοί σε Μαθηματικά Κατεύθυνσης και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας οι υποψήφιοι φέτος ήταν λιγότεροι, ενώ μυστήριο παραμένει κατά πόσο πλέον τα οικονομικά αποτελούν αγαπημένη επιλογή των υποψηφίων.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών