Έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα από το ΣΑ του ΟΗΕ – πάνω από 130 νεκροί | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα από το ΣΑ του ΟΗΕ – πάνω από 130 νεκροί

21:12 | 12/7/14
Έκκληση για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας απηύθυνε το απόγευμα του Σαββάτου το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται...

Τα 15 μέλη του Συμβουλίου εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ζητούν ομόφωνα την «αποκλιμάκωση της κατάστασης, την αποκατάσταση της ηρεμίας και την εκ νέου εφαρμογή της εκεχειρίας του Νοεμβρίου του 2012».

Η ανακοίνωση του ΣΑ δεν έχει δεσμευτική δύναμη. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει καταστήσει σαφές πως το Τελ Αβίβ δεν πρόκειται να υποκύψει στη διεθνή πίεση για τερματισμό των επιχειρήσεων.

Η έκκληση του ΣΑ έρχεται μετά από πέντε ημέρες εχθροπραξιών, με τον αριθμό των νεκρών να ξεπερνά πλέον τους 130, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, κι ενώ δεν υπάρχει καμία ένδειξη για εκτόνωση της κρίσης.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται πως στοχεύει καταφύγια και οπλοστάσια τρομοκρατών, ωστόσο, έρευνα του ΟΗΕ εκτιμά πως το 77% των πρώτων 114 νεκρών ήταν άμαχοι.

Οι επιδρομές της ισραηλινής Αεροπορίας έχουν πλήξει περισσότερους από 1.000 στόχους στη Λωρίδα, ενώ στον αντίποδα παλαιστίνιοι αντάρτες έχουν εκτοξεύσει εκατοντάδες πυραύλους κατά των ισραηλινών εδαφών.

Δύο εκρήξεις ακούστηκαν στην Ιερουσαλήμ το απόγευμα του Σαββάτου, λίγη ώρα αφότου ήχησαν οι προειδοποιητικές σειρήνες, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Τελ Αβίβ έχει ανακοινώσει πως τα ισραηλινά εδάφη έχουν πληγεί από τουλάχιστον 43 ρουκέτες. Πολλές άλλες έχουν καταρριφθεί από το αντιπυραυλικό σύστημα Iron Dome.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών