Σε κλίμα εσωστρέφειας η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σε κλίμα εσωστρέφειας η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ

08:53 | 12/7/14
«Κρας τεστ» της ενδοπαραταξιακής συνοχής χαρακτηρίζεται από πολλούς η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, τα οποία τις τελευταίες ημέρες ακόνιζαν τα «μαχαίρια» τους και προετοιμάστηκαν για την αντιπαράθεσή τους με τους «προεδρικούς».

Πολλά στελέχη εμφανίζονται αποφασισμένα να αμφισβητήσουν ευθέως με τις παρεμβάσεις τους τη μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε ένα νέο σχηματισμό με την ταμπέλα «Δημοκρατική Παράταξη», επιμένοντας ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει προηγουμένως να έχει αποφασίσει για αυτή την μετεξέλιξη το ίδιο το ΠΑΣΟΚ σε συνέδριό του το Φθινόπωρο.

Από την άλλη πλευρά, ενώ ελήφθη η απόφαση για ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ οι ερμηνείες του συγκεκριμένου όρου ποικίλλουν. Κάποιοι θεωρούν ότι θα πρέπει να υπάρξει μία ανοιχτή πρόσκληση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, την οποία θα αποδεχτεί όποιος ενδιαφέρεται. Άλλοι πάλι αντιλαμβάνονται την έννοια ως τη δημιουργία ενός νέου φορέα από το μηδέν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διάφορες τάσεις που υπάρχουν στο κόμμα είχαν χθες απανωτά ραντεβού, ετοιμάζοντας την «γραμμή» που θα ακολουθήσουν στην Κεντρική Επιτροπή. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να παρουσιάσει έναν «οδικό χάρτη» για τις αλλαγές που σχεδιάζονται και με στόχο την ενοποίηση της παράταξης.

Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και οι... εκλογές

Το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο και από εδώ ξεκινάνε τα «περίεργα». Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί σχεδόν βέβαιη εξέλιξη τις πρόωρες κάλπες το φθινόπωρο και ως εκ τούτου, τοποθετώντας το συνέδριο στο συγκεκριμένο χρόνο εκτιμά ότι ουδείς θα την αμφισβητήσει, αφού σε προεκλογική περίοδο οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις είναι κάτι παραπάνω από πολυτέλεια…


Η παρέμβαση των «75»

Υπέρ της εγκατάλειψης του σχήματος της Ελιάς εμφανίστηκε με παρέμβασή της η Κίνηση των 75 του ΠΑΣΟΚ. «Η εγκατάλειψη από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ του θολού και αποτυχημένου σχήματος της «Ελιάς» και η αντικατάσταση του από την πρόταση της Δημοκρατικής Παράταξης, δημιουργεί σοβαρά προαπαιτούμενα, ώστε να μην οδηγηθούμε σε ένα ακόμα «φιάσκο» και σε μια περαιτέρω συρρίκνωση της πολιτικής και εκλογικής επιρροής του Κινήματος» αναφέρουν οι συντάκτες του κειμένου.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν συγχωνεύεται, δεν διαλύεται, δεν απορροφάται και δεν εξαϋλώνεται για τις προσωπικές επιδιώξεις κανενός. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και σήμερα, παραμένει ο ισχυρότερος πολιτικός και εκλογικός οργανισμός της ευρύτερης σοσιαλιστικής και δημοκρατικής παράταξης» αναφέρεται στο κείμενο.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών