Απίθανη θεωρούν οι ΗΠΑ μία επιχείρηση διάσωσης των Γιεζίντι στο Ιράκ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Απίθανη θεωρούν οι ΗΠΑ μία επιχείρηση διάσωσης των Γιεζίντι στο Ιράκ

12:20 | 14/8/14

Απίθανη θεωρεί το αμερικανικό Πεντάγωνο μία επιχείρηση απομάκρυνσης των προσφύγων της θρησκευτικής μειονότητας Γιεζίντι που έχουν παγιδευτεί στα βουνά Σιντζάρ, στο βορειοδυτικό Ιράκ...

Οι Γιεζίντι πολιορκούνται από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Με βάση την επιτόπια αυτοψία που έκαναν μέλη της αμερικανικής στρατιωτικής αποστολής, οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι αφενός η προσπάθεια εκκένωσης της περιοχής είναι ελάχιστα πιθανή και αφετέρου οι εγκλωβισμένοι της μειονότητας των Γιεζίντι ζουν σε «καλύτερες συνθήκες» από ότι αναμενόταν, ενώ είναι λιγότεροι από τις εκτιμήσεις.

«Οι Γιαζίντι που παραμένουν εκεί είναι σε καλύτερη κατάσταση από ότι πιστεύαμε και εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα και νερό τα οποία τους έχουμε ρίξει από αέρος» συμπληρώνει η ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ναύαρχος Τζον Κίρμπι πάντως ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να παρέχουν την ανθρωπιστική βοήθεια που απαιτείται.

Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία και Γαλλία πραγματοποιούν κατά τις τελευταίες ημέρες ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας από αέρος.

Εν τω μεταξύ, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ - Βάλτερ Στάινμαγιερ δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση της Γερμανίας είναι διατεθειμένη να παραβεί τους περιορισμούς που ισχύουν σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές όπλων και να εφοδιάσει με οπλισμό τους Κούρδους μαχητές οι οποίοι πολεμούν εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ.

Μόλις την Δευτέρα, ένας εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άνκελας Μέρκελ είχε δηλώσει ότι η Γερμανία παραμένει δεσμευμένη στη θέση ότι δεν παραδίδει όπλα σε εμπόλεμες ζώνες.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών