Έρευνες για πιθανό νεκρό Βρετανό στη Γάζα και εξέταση των αδειών εξαγωγής όπλων στο Ισραήλ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Έρευνες για πιθανό νεκρό Βρετανό στη Γάζα και εξέταση των αδειών εξαγωγής όπλων στο Ισραήλ

19:47 | 4/8/14
Έρευνες για πιθανό νεκρό Βρετανό στη Γάζα και εξέταση των αδειών εξαγωγής όπλων στο Ισραήλ
Ενήμερο για τις αναφορές σε θάνατο Βρετανού υπηκόου στη Ράφα της λωρίδας της Γάζας δηλώνει το Φόρεϊν Όφις στο Λονδίνο, προσθέτοντας ότι εξετάζει επειγόντως τις πληροφορίες...

Αρχικές φήμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι πρόκειται για εργαζόμενο της οργάνωσης αρωγής Muslim Aid έχουν διαψευστεί από το γραφείο Τύπου της οργάνωσης.

Την ίδια ώρα η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα εξετάσει κάθε ένα από τα συμβόλαια πώλησης όπλων και στρατιωτικών υλικών αξίας 8 δισεκατομμυρίων λιρών από τη Βρετανία προς το Ισραήλ, πωλήσεις που επιτρέπονται από άδειες εξαγωγής που έχουν χορηγηθεί σε βρετανικές εταιρείες.

Οι αρμόδιοι υπουργοί ξεκαθάρισαν πως οι άδειες εξαγωγής δε θα ανακληθούν χωρίς αποδείξεις ότι οι πωλήσεις είναι «ακατάλληλες» λόγω της σύρραξης στη Γάζα, καθώς το Λονδίνο αναγνωρίζει πως το Ισραήλ έχει «θεμιτό δικαίωμα στην αυτοάμυνα».

Ο πρωθυπουργός Κάμερον, εξάλλου, δήλωσε πως τα Ηνωμένα Έθνη δικαίως καταδίκασαν την ισραηλινή επίθεση σε σχολείο των Ηνωμένων Εθνών που λειτουργούσε ως καταφύγιο στη Γάζα, ωστόσο απέφυγε να καταδικάσει γενικά τη στρατιωτική δράση του Ισραήλ στη Γάζα, όπως έκανε ο ηγέτης των Εργατικών της αντιπολίτευσης Εντ Μίλιμπαντ

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών