Κίεβο: Η Ρωσία συγκέντρωσε 45.000 άνδρες στα σύνορα – ΝΑΤΟ: Υψηλή πιθανότητα εισβολής | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κίεβο: Η Ρωσία συγκέντρωσε 45.000 άνδρες στα σύνορα – ΝΑΤΟ: Υψηλή πιθανότητα εισβολής

19:31 | 11/8/14
Κίεβο: Η Ρωσία συγκέντρωσε 45.000 άνδρες στα σύνορα – ΝΑΤΟ: Υψηλή πιθανότητα εισβολής
Τύμπανα πολέμου μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας; Η Μόσχα έχει συγκεντρώσει 45.000 άνδρες στα ουκρανορωσικά σύνορα δήλωσε σήμερα Δευτέρα το Κίεβο, ενώ το ΝΑΤΟ εκτιμά ότι υπάρχει υψηλή πιθανότητα ρωσικής εισβολής...

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» που διεξάγει το Κίεβο στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας Αντρέι Λισένκο, δήλωσε ότι η Ρωσία έχει συγκεντρώσει 45.000 άνδρες στα ουκρανορωσικά σύνορα. Όπως αναφέρει, οι 45.000 άνδρες υποστηρίζονται από βαρέα οχήματα και όπλα περιλαμβανομένων αρμάτων μάχης, αυτοκινούμενων συστοιχιών πυραύλων, μαχητικών αεροσκαφών και επιθετικών ελικοπτέρων,

«Έως σήμερα στις 11:00, περίπου 45.000 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχαν συγκεντρωθεί σε περιοχές των συνόρων», είπε ο Λισένκο, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο ίδιος είπε πως υποστηρίζονται από 160 άρματα μάχης, 1.360 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού, 150 εκτοξευτήρες πυραύλων Γκραντ, 192 μαχητικά αεροσκάφη και 137 επιθετικά ελικόπτερα.


Δηλώσεις του γγ. του ΝΑΤΟ 

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Άντερς Φο Ράσμουσεν δήλωσε σήμερα Δευτέρα από την πλευρά του πως θεωρεί ότι υπάρχει «υψηλή πιθανότητα» η Ρωσία να προχωρήσει σε εισβολή στην Ουκρανία, οι δυνάμεις της οποίας λένε ότι σφίγγουν τον κλοιό γύρω από το Ντονέτσκ, το ένα από τα δύο προπύργια των φιλορώσων αυτονομιστών.

Το Κίεβο ανακοίνωσε σήμερα ότι βρίσκεται στο «τελικό στάδιο» των επιχειρήσεων για την ανάκτηση του ελέγχου του Ντονέτσκ, της μεγαλύτερης πόλης υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών. Η μάχη για την βιομηχανική μητρόπολη που πριν από το ξέσπασμα της σύρραξης είχε σχεδόν 1 εκατ. κατοίκους ίσως αποτελέσει σημείο καμπής στον πόλεμο που έχει προκαλέσει τη σοβαρότερη σύγκρουση ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους ανεπηρέαστες από την παρουσία —σύμφωνα με το NATO— περίπου 20.000 Ρώσων στρατιωτικών στα σύνορα, που θα μπορούσαν να εξαπολύσουν μια χερσαία εισβολή.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κάλεσε από την πλευρά του τη Δευτέρα τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν να μην προχωρήσει σε μονομερή στρατιωτική δράση στην ανατολική Ουκρανία,κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο ανδρών. Ο κ. Μπαρόζο είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών