Νετανιάχου: Όχι σε εκεχειρία που δεν εγγυάται την ασφάλεια του Ισραήλ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Νετανιάχου: Όχι σε εκεχειρία που δεν εγγυάται την ασφάλεια του Ισραήλ

13:25 | 17/8/14
Σαφές μήνυμα πως το Ισραήλ δεν πρόκειται να δεχτεί καμία πρόταση για μακρόπνοη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας εφόσον δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες του «όσον αφορά την ασφάλεια» έστειλε σήμερα Κυριακή ο πρωθυπουργός της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου, καθώς συνεχίζονται στο Κάιρο οι διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Τελ Αβίβ και Χαμάς.


«Δεν θα δεχτούμε μία συμφωνία εκεχειρίας παρά μόνο εάν υπάρξει μια συγκεκριμένη απάντηση» στο θέμα της ασφάλειας του Ισραήλ, σημείωσε ο κ. Νετανιάχου κατά την έναρξη της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Η δήλωση Νετανιάχου έρχεται μία ημέρα αφότου ο υπεύθυνος της Χαμάς για εξωτερικές υποθέσεις, Οσάμα Χαμντάν, σημείωσε πως οι προτάσεις που έχουν γίνει στην παλαιστινιακή αντιπροσωπεία στο Κάιρο δεν εκπληρώνουν τις προσδοκίες του παλαιστινιακού λαού.

Προειδοποίησε μάλιστα πως ο Ισραήλ πως θα «αντιμετωπίσει έναν μακρόχρονο πόλεμο» σε περίπτωση που δεν «αποδεχθεί τα αιτήματα του παλαιστινιακού λαού».

Το Τελ Αβίβ ζητά την αποστρατικοποίηση/αφοπλισμό της Λωρίδας της Γάζας, ενώ από την πλευρά της η Χαμάς επιδιώκει τον τερματισμό του επταετούς οικονομικού αποκλεισμού της Λωρίδας από Ισραήλ και Αίγυπτο.

Η ισχύουσα 5ήμερη κατάπαυση του πυρός εκπνέει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Σχεδόν 2.000 Παλαιστίνιοι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων, στις 8 Ιουλίου. Από την πλευρά του Ισραήλ, έχουν σκοτωθεί 64 στρατιώτες και τρεις άμαχοι, ένας εκ των οποίων ήταν ταϊλανδός εργάτης.

Τεράστια είναι και η ανθρωπιστική τραγωδία, καθώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών, περίπου 425.000 από τα 1,8 εκατομμύρια κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας έχουν εκτοπιστεί από την κρίση.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών