Ο Ομπάμα στηρίζει το Κάιρο για μακροπρόθεσμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ο Ομπάμα στηρίζει το Κάιρο για μακροπρόθεσμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

10:59 | 7/8/14
Ο Ομπάμα στηρίζει το Κάιρο για μακροπρόθεσμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
Την υποστήριξή του στις προσπάθειες της Αιγύπτου ώστε να επιτευχθεί μια μακροπρόθεσμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ενώ δήλωσε πως είναι σημαντικό και οι δύο πλευρές -Ισραήλ και Παλαιστίνοι- να τηρήσουν την προσωρινή εκεχειρία διάρκειας 72 ωρών.

Παράλληλα, ο αμερικανός πρόεδρος απηύθυνε έκκληση για την ανάπτυξη μίας «φόρμουλας» που θα διαβεβαιώνει το Ισραήλ ότι η Γάζα δεν θα χρησιμοποιείται πλέον για διασυνοριακές επιθέσεις με ρουκέτες από τη Χαμάς, ενώ θα συνεισφέρει επίσης ώστε να απαλύνει τις κακουχίες που έχουν υποστεί οι κάτοικοι της Γάζας από τις συγκρούσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν χιλιάδες άνθρωποι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Unicef 419 παιδιά σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα τον τελευταίο μήνα. Πριν από πέντε χρόνια, στη χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα, που διήρκεσε τρεις εβδομάδες, έχασαν τη ζωή τους 350 παιδιά.

Με βάση τα στοιχεία της Unicef, τουλάχιστον έξι παιδιά από το Ισραήλ τραυματίστηκαν από τις ρουκέτες που εκτοξεύονταν από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών