Ουκρανικό μαχητικό κατέρριψαν οι αυτονομιστές ενόψει διπλωματικών επαφών στο Βερολίνο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ουκρανικό μαχητικό κατέρριψαν οι αυτονομιστές ενόψει διπλωματικών επαφών στο Βερολίνο

12:44 | 17/8/14
Μαχητικό αεροσκάφος της ουκρανικής Αεροπορίας κατέρριψαν την Κυριακή οι ρωσόφιλοι αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, όπως δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο και το Associated Press εκπρόσωποι του ουκρανικού στρατού...

«Στο πλαίσιο αποστολής για την εξόντωση μίας μεγάλης ομάδας τρομοκρατών, ένα MiG-29 καταρρίφθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή του Λουχάνσκ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Λεονίντ Ματιούχιν.

Προσέθεσε πως ο πιλότος μπόρεσε χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμά του και διασώθηκε από ουκρανικές δυνάμεις.

Η κατάρριψη του αεροσκάφους έρχεται λίγες ώρες πριν την έναρξη τετραμερών επαφών μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας στο Βερολίνο.

Εν τω μεταξύ, ακινητοποιημένο σε ρωσικό έδαφος, δίπλα στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, παραμένει η ρωσική οχηματοπομπή που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην ανατολική Ουκρανία, παρά τη δήλωση εκπροσώπου του Ερυθρού Σταυρού πως έχει επιτευχθεί μία κατ’ αρχήν συμφωνία μεταξύ Κιέβου και Μόσχας για την είσοδο του κομβόι στην Ουκρανία.

Εκπρόσωποι της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) βρίσκονται στο χώρο όπου είναι σταθμευμένη η αυτοκινητοπομπή, όμως ο έλεγχος του φορτίου δεν έχει ακόμα αρχίσει.

«Οι εκπρόσωποί μας βρίσκονται εκεί που είναι το κομβόι. Μέχρι στιγμής δεν επιθεωρούν το περιεχόμενο» των φορτηγών, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του ΔΕΕΣ στη Μόσχα, Βικτόρια Ζοτίκοβα. «Χθες επιτεύχθηκε συμφωνία για την επιθεώρηση, η οποία όμως δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Αμφιβάλλω αν θα ξεκινήσει και σήμερα», πρόσθεσε.

Ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε στον αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπαίντεν ότι δεν έχει εξασφαλιστεί από τους αυτονομιστές η διέλευση της ρωσικής βοήθειας.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών