Πάνω από 2.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Γάζα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πάνω από 2.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Γάζα

16:03 | 18/8/14
Πάνω από 2.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Γάζα
Περισσότεροι από 2.000 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της κρίσης που ξέσπασε στις 8 Ιουλίου με την ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, από τους 2.016 Παλαιστινίους που σκοτώθηκαν, 541 είναι παιδιά και 250 γυναίκες. Ο ανανεωμένος απολογισμός περιλαμβάνει τους κατοίκους της Γάζας που υπέκυψαν στα τραύματά τους σε νοσοκομεία στη Γάζα και στο εξωτερικό.

Οι τραυματίες ανέρχονται σε 10.196, πρόσθεσε το υπουργείο.

Ισραήλ και Χαμάς έχουν συμφωνήσει από την περασμένη Κυριακή σε κατάπαυση του πυρός, η οποία όμως λήγει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται, στο Κάιρο της Αιγύπτου, διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών προκειμένου να επιτευχθεί μία ουσιαστική συμφωνία για μόνιμη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.

Παρά ταύτα, οι ως τώρα ενδείξεις υποδεικνύουν πως Ισραήλ και Χαμάς δεν έχουν κατορθώσει να βρουν τη «χρυσή τομή» στις κύριες διαφορές τους.

Η Χαμάς ζητά την άρση του 7ετούς οικονομικού αποκλεισμού της Γάζας από Ισραήλ και Χαμάς, παρά τους φόβους του Τελ Αβίβ πως τέτοια κίνηση θα επιτρέψει την εισροή όπλων στο θύλακα. Στον αντίποδα, η ισραηλινή πλευρά ζητά την αποστρατικοποίηση της Λωρίδας.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών