Παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα

00:15 | 14/8/14
Η παράταση της κατάπαυσης του πυρός συμφωνήθηκε παρά το γεγονός ότι το βράδυ της Τετάρτης μίας ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξε το έδαφος του Ισραήλ...

Σε παράταση της τριήμερης εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας για ακόμα 72 ώρες, δηλαδή έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, συμφώνησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης Ισραήλ και Χαμάς, όπως μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το Associated Press, επικαλούμενα πηγές.

Το πρακτορείο Reuters επίσης κάνει λόγο για παράταση της εκεχειρίας, όμως η δική του πηγή αναφέρει πως το νέο ειρηνευτικό παράθυρο θα έχει διάρκεια πέντε κι όχι τριών ημερών, λήγοντας τη Δευτέρα.

Η συμφωνία επετεύχθη κατά τις τριήμερες έμμεσες επαφές που είχαν εκπρόσωποι του Τελ Αβίβ και της Χαμάς στο Κάιρο, στο πλαίσιο των πυρετωδών διπλωματικών προσπαθειών που αποσκοπούν στην επίτευξη μίας μακρόπνοης εκεχειρίας.

Παρά τις διαφορές που παραμένουν όσον αφορά μία μακροπρόθεσμη λύση, οι δύο πλευρές είχαν υποστηρίξει το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της εκεχειρίας.

Η παράταση της κατάπαυσης του πυρός συμφωνήθηκε παρά το γεγονός ότι το βράδυ της Τετάρτης μίας ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξε το έδαφος του Ισραήλ, σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και η Αστυνομία.

Η ρουκέτα έπληξε την περιοχή της Χοφ Άσκελον, στο νότιο Ισραήλ, χωρίς να προκληθούν απώλειες ή ζημιές.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Χαμάς διεμήνυσε πως η οργάνωση δεν είναι υπεύθυνη για την επίθεση,

Σχεδόν 2.000 Παλαιστίνιοι,στην πλειονότητα άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των εχθροπραξιών στις 8 Ιουλίου.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών