«Πολύ κοντά» στην ταυτοποίηση του δήμιου του Φόλεϊ η Βρετανία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

«Πολύ κοντά» στην ταυτοποίηση του δήμιου του Φόλεϊ η Βρετανία

19:15 | 24/8/14
«Πολύ κοντά» στην ταυτοποίηση του δήμιου του Φόλεϊ η Βρετανία
Η Βρετανία βρίσκεται «πολύ κοντά» στην ταυτοποίηση του τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους που αποκεφάλισε τον αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ, όπως δήλωσε στο CNN ο βρετανός πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες, Πίτερ Γουέστμακοτ.

«Είστε πολύ κοντά στο να ταυτοποιήσουμε αυτόν τον τύπο», δήλωσε λιτά ο κ. Γουέστμακοτ, μιλώντας στην εκπομπή State of the Union του αμερικανικού δικτύου.

«Δεν είμαστε [ακόμα] σε θέση να πούμε ακριβώς ποιος είναι, αλλά νομίζω πως είμαστε κοντά», δήλωσε ο κ. Γουέστμακοτ, μιλώντας στην εκπομπή Meet the Press του δικτύου NBC.

Εξήγησε πως οι βρετανικές Αρχές χρησιμοποιούν «προηγμένη» τεχνολογία αναγνώρισης φωνών προκειμένου να ανακαλύψουν την ταυτότητα του δράστη.

Ο δήμιος του Φόλεϊ πιστεύεται, βάσει της προφοράς του, πως τουλάχιστον ανατράφηκε στη Βρετανία, και συγκεκριμένα εκτιμάται ότι προέρχεται είτε από το Λονδίνο είναι από τη νότια Αγγλία.

«Προδοσία των αξιών» της Βρετανίας χαρακτήρισε την αποτρόπαια εκτέλεση του Φόλεϊ, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Sunday Times», ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ.

Ο κ. Χάμοντ προειδοποιεί πως αν τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους δεν συλληφθούν «θα επιχειρήσουν αργά ή γρήγορα να πλήξουν σε βρετανικό έδαφος».

Οι Times διαβεβαιώνουν, επικαλούμενοι κυβερνητικές πηγές, πως οι υπηρεσίες πληροφοριών έχουν προσδιορίσει ένα βρετανό ύποπτο, αλλά δεν αποκαλύπτουν την ταυτότητά του.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών