Τσίπρας: Αρωγοί στις ανάγκες της ιεράς κοινότητας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τσίπρας: Αρωγοί στις ανάγκες της ιεράς κοινότητας

10:11 | 8/8/14
Στο Άγιον Όρος βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψής του στη μοναστική πολιτεία, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Ιεράς Κοινότητας...

Χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στον σύντομο χαιρετισμό προς τους αγιορείτες πατέρες που τον υποδέχθηκαν στο κτίριο της Ιεράς Κοινότητας στις Καρυές, υπογράμμισε τη σημασία, τη μοναδικότητα και τη διεθνή ακτινοβολία του Αγίου Όρους.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε τον θαυμασμό του στην υπερχιλιόχρονη παράδοση και προσφορά της Αθωνικής Πολιτείας, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη ιστορική, πολιτισμική και θρησκευτική της σημασία.

«Λένε πολλοί ότι όποιος δεν έχει επισκεφθεί το Άγιον Όρος αδικεί τον εαυτό του. Εμείς λοιπόν επειδή δεν θα θέλαμε να είμαστε άλλο αδικημένοι, ήρθαμε στο 'Αγιον Όρος και θέλω ειλικρινά να σας ευχαριστήσω θερμά για την πρόσκλησή σας αλλά και για τη θερμή υποδοχή σας» τόνισε στην αντιφώνησή του ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Πιστεύουμε ότι η ελληνική πολιτεία έχει χρέος να προστατεύσει αυτή την πολιτιστική κληρονομιά».

«Ο ειλικρινής σεβασμός με τον οποίο προσεγγίζουμε την ιστορία σας μας οδηγεί την διάθεση να είμαστε αρωγοί στις ανάγκες της ιεράς σας κοινότητας, από όποια θέση ο ελληνικός λαός επιλέξει να έχουμε ευθύνη στο απώτερο μέλλον» πρόσθεσε. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγινε αρχικά δεκτός από τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου στη Δάφνη.

Στη συνέχεια μετέβη στις Καρυές, όπου του έγινε η υποδοχή στο Ιεροκοινοτικό Μέγαρο, από τον πρωτεπιστάτη Συμεών, τα μέλη της ιεράς επιστασίας και τους αντιπροσώπους των είκοσι μονών.

Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσφώνησε ο πρωτεπιστάτης Συμεών, ο οποίος αργότερα τον συνόδευσε και τον ξενάγησε στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, όπου φυλάσσεται η ιστορική εικόνα της Παναγίας «'Αξιον Εστί».


Ξύπνησαν μνήμες από τα παλιά

Πάντως, μία ενδιαφέρουσα στιχομυθία, με μνήμες από τα παλιά υπήρξε στην προσφώνηση και αντιφώνηση του κ. Τσίπρα κατά την υποδοχή του στο Άγιον Όρος.

Ήταν ο πάτερ Νικόδημος από την Μονή του Αγίου Παύλου που θυμήθηκε αντίστοιχη επίσκεψη του Χαρίλαου Φλωράκη το 1995, στην Αθωνική Πολιτεία.

«Τότε ο Χαρίλαος Φλωράκης μας είχε πει ότι “εσείς πιστεύετε στην σωτηρία στον άλλο κόσμο, εμείς δεν πιστεύουμε ότι προλαβαίνουμε για την σωτηρία σε αυτόν τον κόσμο, οπότε έχουμε κάτι κοινό”», ανέφερε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχασε πάντως την ευκαιρία να του απαντήσει:

«Εμείς αισιοδοξούμε ότι θα τα καταφέρουμε και σε αυτόν τον κόσμο», του είπε, δίνοντας πολιτικό νόημα στη συζήτηση…


Διανυκτέρευση στη Μονή Ξενοφώντος

Τον κ. Τσίπρα συνοδεύουν ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τα Θρησκεύματα Γιάννης Αμανατίδης, ο συντονιστής της θεματικής Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Λυκόπουλος και ο διευθυντής του γραφείου του, Νίκος Παππάς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χθες, συναντήθηκε επίσης, με τη διοίκηση και τις κρατικές δομές που εδρεύουν στο Άγιο Όρος (τελωνείο, λιμεναρχείο, κέντρο υγείας, αστυνομικό και πυροσβεστικό σταθμό).

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διανυκτέρευσε την Πέμπτη στη μονή Καρακάλλου και σήμερα στη μονή Ξενοφώντος.

Πηγή φώτο: amen.gr

Η επίσκεψη Τσίπρα στο Άγιον Όρος

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών