Der Spiegel: “Καλές οι προοπτικές του ελληνικού χρέους” | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Der Spiegel: “Καλές οι προοπτικές του ελληνικού χρέους”

18:34 | 28/9/14
Der Spiegel: “Καλές οι προοπτικές του ελληνικού χρέους”

Περαιτέρω μείωση του ελληνικού χρέους, σε σχέση με ό,τι προβλεπόταν ως τώρα, είναι δυνατό να σημειωθεί τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel

«Καλές προοπτικές», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του περιοδικού «Der Spiegel», που θα κυκλοφορήσει την Δευτέρα (29/09) και αναφέρεται στο ελληνικό χρέος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το ελληνικό χρέος θα μπορούσε τα επόμενα χρόνια να μειωθεί περισσότερο από ό,τι προβλεπόταν ως τώρα.

Στο δημοσίευμα, το οποίο αναπαράγεται και από την ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle, κύκλοι της τρόικας εκτιμούν ότι «δεν είναι κακές οι πιθανότητες» το χρέος, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ να φθάσει μέχρι το 2022 κάτω από το 110% που έχει συμφωνηθεί, λόγω των χαμηλών επιτοκίων δανεισμού στις χρηματαγορές, που σημαίνει ότι θα χρειαστούν «πολύ λιγότερα χρήματα» από ό,τι είχε προβλεφθεί για να εξυπηρετηθεί το χρέος.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της Ελλάδας εξακολουθεί να βρίσκεται, σύμφωνα με το Spiegel, η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των πακέτων βοήθειας από τα 30 στα 50 χρόνια.

Το περιοδικό επισημαίνει ακόμη ότι, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Βερολίνο, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο βοήθειας και αναφέρθηκε στα 11 δισεκατομμύρια ευρώ από το προηγούμενο πακέτο. Η DW επισημαίνει ότι πρόκειται για το «μαξιλάρι» των 11 δισεκατομμυρίων από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

«Σε περίπτωση που οι τράπεζες περάσουν με επιτυχία τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ τον επόμενο μήνα, τότε η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αυτά τα 11 δισεκατομμύρια για την κάλυψη δημοσιονομικών αναγκών. Προϋπόθεση είναι βέβαια η σύμφωνη γνώμη των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Εξ ου και η προσπάθεια του Έλληνα Πρωθυπουργού να αποσπάσει, εκ των προτέρων, την συγκατάθεση της Άνγκελα Μέρκελ», αναφέρει η DW.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών