Εγκρίθηκαν οι νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας - Υπό όρους η εφαρμογή τους | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Εγκρίθηκαν οι νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας - Υπό όρους η εφαρμογή τους

23:57 | 8/9/14
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε τελικά τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας με αφορμή τη στάση της Μόσχας στην ουκρανική κρίση, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ μέσα στις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το βράδυ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπάι.

Σύμφωνα όμως με διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο, η εφαρμογή των κυρώσεων "θα καθυστερήσει μερικές ημέρες", στόχος να υπάρξει περιθώριο επανεξέτασης, αναλόγως με την πορεία της ειρηνευτικής διαδικασίας στην ανατολική Ουκρανία.

Τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί την περασμένη Παρασκευή επρόκειτο αρχικά να εφαρμοστούν από την Τρίτη, μετά τη δημοσίευσή τους στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

Μέτρα που θα διευκολύνουν την περαιτέρω ειρηνική διευθέτηση των αιματηρών συγκρούσεων στην Ανατολική Ουκρανία, συζήτησαν στο μεταξύ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία.

"Ο πρόεδρος της Ρωσίας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, κατά την οποία συνέχισαν να συζητούν τις ενέργειες που διευκολύνουν την ειρηνική διευθέτηση στο νότιοανατολικά της Ουκρανίας" αναφέρει το γραφείο Τύπου της ρωσικής προεδρίας. "Θα πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος," πρόσθεσε η ρωσική προεδρία.

Σημειώνεται ότι κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ σημειώνεται ανταλλαγή πυρών μεταξύ φιλορώσων αυτονομιστών και ουκρανικών δυνάμεων, οι οποίες προσπαθούν να διαφύγουν από τον κλοιό που έχουν σχηματίσει οι φιλορώσοι. Οι αυτονομιστές δεν τους αφήνουν, εκτιμώντας ότι στο πλευρό των ουκρανών βρίσκονται και Πολωνοί, κάτι που επιθυμούν να διαπιστώσουν.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή συμφωνήθηκε εκεχειρία μεταξύ της Ουκρανίας, των φιλορώσων αυτονομιστών, της Ρωσίας και του ΟΑΣΕ. Στη συμφωνία εκεχειρίας περιλαμβάνεται και η ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ των δύο πλευρών, κάτι που έκαναν σήμερα από την πλευρά τους οι φιλορώσοι αυτονομιστές. Οι αντάρτες απελευθέρωσαν 650 ουκρανούς αιχμαλώτους ενώ άλλοι 500 πρόκειται να απελευθερωθούν προσεχώς, διευκρίνισε πηγή προσκείμενη την ουκρανική προεδρία.

Ο αρχηγός του κράτους της Ουκρανίας δήλωσε νωρίτερα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μαριούπολη, ότι το Κίεβο ότι απελευθερώθηκαν 1.200 ουκρανοί αιχμάλωτοι.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/265185/egrithikan-oi-nees-kuroseis-se-varos-tis-rosias-i-efarmogi-tous-tha-kathusterisei/#ixzz3ClAKwynY
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών