Η διαβούλευση για το χαρτοφυλάκιο Αβραμόπουλου στην Κομισιόν | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Η διαβούλευση για το χαρτοφυλάκιο Αβραμόπουλου στην Κομισιόν

09:22 | 4/9/14
Ο νέος Έλληνας επίτροπος ήταν ο πρώτος εκ των νέων μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που συναντήθηκε με το Γιουνκέρ εν όψει της ανακοίνωσης της νέας σύνθεσης στις 10 Σεπτεμβρίου...

Η διαβούλευση για το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Κομισιόν μπήκε στην τελική ευθεία κατά τη χθεσινή συνάντηση με το νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ χθες στις Βρυξέλλες.

Ο κ.Αβραμόπουλος ήταν ο πρώτος εκ των νέων μελών της Κομισιόν που συναντήθηκε με τον κ.Γιουνκέρ στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που πραγματοποιεί με όλους τους νέους επιτρόπους για την τελική κατανομή των θέσεων στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, γεγονός στο οποίο η ελληνική πλευρά αποδίδει πολιτικό συμβολισμό. Το Μαξίμου άλλωστε επενδύει πολλά στο “φίλο της Ελλάδας” κ.Γιούνκερ τόσο για την προσπάθεια να χαλαρώσει ο σφιχτός εναγκαλισμός της τρόικας όσο και για τη συζήτηση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, η οποία εφόσον όλα πάνε σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, θα μπαίνει στην τελική ευθεία όταν ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναλάβει τα καθήκοντα του.



Τα ονόματα των επιτρόπων όλων των κρατών μελών θα ανακοινωθούν στις 10 Σεπτεμβρίου συνολικά από τον κ.Γιουνκέρ και έτσι μετά τη χθεσινή συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκαν δηλώσεις.

Ο κ.Αβραμόπουλος εξάλλου ταξίδεψε απευθείας για την Ουαλία όπου σήμερα συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Το χαρτοφυλάκιο που θα προτιμούσε σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα -και προσωπικώς ο νέος Έλληνας επίτροπος- είναι το Εσωτερικών Υποθέσεων, το οποίο αφορά και τον κρίσιμο τομέα της μετανάστευσης.

Της Βίκυς Σαμαρά
Πηγή: news247.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών