Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ περί... σχιζοφρένειας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ περί... σχιζοφρένειας

13:21 | 22/9/14
Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ περί... σχιζοφρένειας

Η φράση του Ευάγγελου Βενιζέλου που προκάλεσε την αντίδραση της Κουμουνδούρου. Εκτός του τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ ο Σαχινίδης

Νέο μέτωπο σκληρής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προκάλεσε μια φράση του Ευάγγελου Βενιζέλου στη συνέντευξη του στην Real News ότι «πρότασή μας θα είναι μια κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο".

Η συγκεκριμένη αποστροφή έγινε σημαία στα σχόλια της ηγεσίας της Κουμουνδούρου αφού θεωρούν ότι πρόκειται για ευθεία αμφισβήτηση της συγκυβέρνησης και δημιουργεί μείζον πρόβλημα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "πρότασή μας θα είναι μια κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο» και συμπλήρωσε ότι «αν αυτό αριθμητικά δεν είναι εφικτό, τότε η λύση θα είναι μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας, με τη συμμετοχή προοδευτικών και συντηρητικών».

Ακολούθησε ένας πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ να χαρακτηρίζει "σχιζοφρενικό" να προτείνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μια ...νέα κυβέρνηση.
Πιο συγκεκριμένα, η Κουμουνδούρου στην ανακοίνωση της αναφέρει:

«Είναι πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά και ταυτόχρονα σχιζοφρενικό ο αντιπρόεδρος μιας κυβέρνησης να εισηγείται την ανάγκη διαμόρφωσης μιας άλλης κυβέρνησης και μάλιστα “με προοδευτικό πρόσημο”, σε αντίθεση με αυτήν που συμμετέχει και στηρίζει.

Είναι, όμως, ταυτόχρονα αποκαλυπτικό της κατάστασης που επικρατεί στην κυβέρνηση Σαμαρά. Καλά ξεμπερδέματα...».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενημερώθηκε από τους στενούς του συνεργάτες για τα σχόλια του ΣΥΡΙΖΑ ενώ βρισκόταν στις ΗΠΑ και ζήτησε να υπάρξει άμεση απάντηση.


Λίγο αργότερα, από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ απαντούσαν:

«Το πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά και πραγματικά σχιζοφρενικό είναι ότι στο ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλούν για προοδευτική κυβέρνηση εννοούν τον κ. Καμμένο και τους διάφορους ομοϊδεάτες του. Η θέση του ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι σταθερή και την διατύπωσε ήδη πριν τις διπλές εκλογές του 2012: Κυβέρνηση συνεργασίας με προοδευτικό πρόσημο και αν αυτό δεν είναι εφικτό, κυβέρνηση συνεργασίας των υπεύθυνων φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων για λόγους εθνικής ανάγκης. Στην κυβέρνηση αυτή το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της προοδευτικής σταθερότητας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που προτίμησε το 2012 την ευκολία της δημαγωγικής αντιπολίτευσης και προτιμά έκτοτε το “αντιμνημονιακό”, εθνικιστικό, συνωμοσιολογικό αλαλούμ που θεωρεί ότι είναι ριζοσπαστικό και προοδευτικό!».


"Εκτός του τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ ο Σαχινίδης"

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης ζήτησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να τον απαλλάξει από τα καθήκοντα του Υπευθύνου του τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ και να αναπληρωθεί από άλλο στέλεχος.

Αφορμή καταρχήν το γεγονός ότι στην πρόσφατη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι ο κ. Σαχινίδης δεν μετείχε στο κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ που κατέβει στην Γαλλική πρωτεύουσα, αλλά προτιμήθηκε η συμμετοχή του Χρήστου Πρωτόπαπα και του Κυριάκου Πιερρακάκη, αλλά και το γεγονός ότι κατά την πρόσφατη ομιλία του στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έλαβε υπόψιν του καμία από τις προτάσεις που του εισηγήθηκε ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών του κόμματος.

Του Γιάννη Πιτταρά
Πηγή: news247.gr

Σχετικά άρθρα

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών