Λονδίνο: Ανοιχτές όλες oι επιλογές για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Λονδίνο: Ανοιχτές όλες oι επιλογές για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους

15:06 | 3/9/14
Ανοιχτό άφησε ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ το ενδεχόμενο επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων SAS με σκοπό τη διάσωση του Βρετανού ομήρου που έχουν απειλήσει να σκοτώσουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους...

Ερωτηθείς σχετικά στο Λονδίνο μετά τη νεότερη συνεδρίαση της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων Cobra το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Χάμοντ ανέφερε πως η κυβέρνηση θα «κοιτάξει κάθε πιθανή επιλογή» για να απελευθερώσει τον όμηρο που εμφάνισαν στο νέο βίντεό τους οι ισλαμιστές.

Ο Βρετανός υπουργός επιβεβαίωσε όπως και οι Αμερικανοί ότι το βίντεο αποκεφαλισμού του δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ κρίνεται γνήσιο. Πρόσθεσε δε ότι η φωνή με τη λονδρέζικη προφορά που ακούγεται στο βίντεο μοιάζει να είναι ίδια με τη φωνή του γνωστού πλέον ως «τζιχαντιστή Τζον» στο βίντεο αποκεφαλισμού του Τζέιμς Φόλεϊ, που δόθηκε στη δημοσιότητα προ δεκαπενθημέρου.

Ο κ. Χάμοντ επιβεβαίωσε επίσης την αποτυχημένη απόπειρα διάσωσης του συγκεκριμένου Βρετανού ομήρου στο πλαίσιο της επιχείρησης των αμερικανικών δυνάμεων για την απελευθέρωση του Τζέιμς Φόλεϊ και άλλων ομήρων.



Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας ανέφερε εξάλλου ότι η απειλή σε βάρος του Βρετανού ομήρου δεν καθιστά πιο πιθανό το ενδεχόμενο συμμετοχής του Λονδίνου στις αεροπορικές επιθέσεις στο Ιράκ κατά ισλαμιστών στο πλευρό των ΗΠΑ. Παρόλα αυτά, συμπλήρωσε, η επιλογή αυτή δεν αποκλείεται.

Την αντίδραση της βρετανικής κυβέρνησης στην απειλή κατά της ζωής του Βρετανού ομήρου αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά το απόγευμα της Τετάρτης ο Ντέιβιντ Κάμερον κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση με ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο
Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών