Πούτιν: Ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ ανταρτών και Κιέβου έως τις 5 Σεπτεμβρίου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πούτιν: Ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ ανταρτών και Κιέβου έως τις 5 Σεπτεμβρίου

16:20 | 3/9/14
Πούτιν: Ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ ανταρτών και Κιέβου έως τις 5 Σεπτεμβρίου
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράμμισε σήμερα Τετάρτη ότι οι απόψεις του ίδιου και του προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης είναι "πολύ κοντά", όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ria.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, μια τελική συμφωνία μεταξύ του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών της ανατολικής Ουκρανίας ενδέχεται να επιτευχθεί έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Ο Πούτιν τόνισε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα πρέπει να αποχωρήσουν σε απόσταση ασφαλείας από πόλεις και χωριά της ανατολικής Ουκρανίας ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα βομβαρδισμού τους, και ότι στην περιοχή θα πρέπει να αναπτυχθούν διεθνείς παρατηρητές. Πρόσθεσε πάντως, ότι από την πλευρά τους, οι αντάρτες θα πρέπει να σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στο Ντονέτσκ και το Λουκάνσκ.

Αναφερόμενος στα βήματα που θα πρέπει να γίνουν προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση είπε ότι κάποια από αυτά είναι η ανταλλαγή αιχμαλώτων, η δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για τους πρόσφυγες και η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η υπηρεσία Τύπου της ουκρανικής προεδρίας προχώρησε νωρίτερα σε διόρθωση της διατύπωσης στην ανακοίνωση για την επίτευξη συμφωνίας Ποροσένκο-Πούτιν για εκεχειρία στην Ουκρανία, λέγοντας ότι οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν "ως προς έναν μηχανισμό επίτευξης κατάπαυσης του πυρός".

Αρχικά η ουκρανική προεδρία ανακοίνωσε ότι οι πρόεδροι της Ουκρανίας και της Ρωσίας συμφώνησαν για «διαρκή κατάπαυση του πυρός» στην περιοχή Ντονμπάς της νοτιοανατολικής Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας.

Οι χώρες-μέλη του NATO στην Ευρώπη χρειάζεται να συνεισφέρουν στον βαθμό που τους αναλογεί στις αμυντικές δαπάνες ώστε να ενισχυθεί η συμμαχία, δήλωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου την οποία παραχώρησε στο Ταλίν της Εσθονίας μία ημέρα πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

Εξάλλου, ο Ομπάμα εκτίμησε ότι είναι ακόμη «πολύ νωρίς» για να αξιολογηθεί η συμφωνία εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία.

Πούτιν: Ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ ανταρτών και Κιέβου έως τις 5 Σεπτεμβρίου

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών