ΣΥΡΙΖΑ: «Η τρόικα ισοπεδώνει τις κυβερνητικές προσδοκίες για έξοδο από τα μνημόνια» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΣΥΡΙΖΑ: «Η τρόικα ισοπεδώνει τις κυβερνητικές προσδοκίες για έξοδο από τα μνημόνια»

18:46 | 28/9/14
ΣΥΡΙΖΑ: «Η τρόικα ισοπεδώνει τις κυβερνητικές προσδοκίες για έξοδο από τα μνημόνια»

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επερχόμενη άφιξη της τρόικας στην Ελλάδα

Για κυβέρνηση, που παραμένει εγκλωβισμένη στην υλοποίηση του μνημονίου, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή (28/09) ενόψει της άφιξης της τρόικας στην Ελλάδα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι οι φοροελαφρύνσεις που έγιναν γνωστές τις τελευταίες μέρες, όχι μόνο δεν είναι αρκετές να ανατρέψουν το μνημονιακό πλαίσιο αλλά το διαιωνίζουν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Η νέα επίσκεψη της τρόικας έρχεται να ισοπεδώσει τις όποιες προσδοκίες προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση περί δήθεν εξόδου από τα μνημόνια.

Οι φοροελαφρύνσεις που υπόσχεται ο κ. Σαμαράς, όχι μόνο δεν είναι αρκετές, όχι μόνο δεν ανατρέπουν το υφιστάμενο μνημονιακό πλαίσιο, αλλά το διαιωνίζουν. Υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής προσπαθούν να παρουσιάσουν ως επιτυχία την παράταση της "έκτακτης" εισφοράς αλληλεγγύης και τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, σχεδιάζοντας, όμως, παράλληλα την πλήρη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και τις νέες απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

Αυτό που γίνεται παραπάνω από ξεκάθαρο είναι ότι η κυβέρνηση παραμένει εγκλωβισμένη στην υλοποίηση του μνημονίου με κάθε κόστος και δεν μπορεί να πείσει κανέναν ότι μπορεί να παρεκκλίνει ουσιαστικά από αυτό".

Ανθή Κουτσουμπού
Πηγή: news247.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών