Συζήτηση Βενιζέλου-Λίμπερμαν για ενεργειακή συνεργασία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Συζήτηση Βενιζέλου-Λίμπερμαν για ενεργειακή συνεργασία

22:51 | 28/9/14
Συζήτηση Βενιζέλου-Λίμπερμαν για ενεργειακή συνεργασία

Εποικοδομητική και εφ όλης της ύλης συζήτηση είχαν στη Νέα Υόρκη οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Ισραήλ, Ευάγγελος Βενιζέλος και Αβίντγκορ Λίμπερμαν. Τι συμφωνήθηκε

Όλο το φάσμα της διμερούς συνεργασίας και των ελληνο-ισραηλινών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος με τον ομόλογό του του Ισραήλ, Αβίντγκορ Λίμπερμαν.

Οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν την Κυριακή (28/09) στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 69ης γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και είχαν μια εποικοδομητική και εφ' όλης της ύλης συζήτηση, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε οι επικείμενες πολιτικές διαβουλεύσεις των δύο χωρών σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων των υπουργείων Εξωτερικών, τον προσεχή Νοέμβριο και συμφωνήθηκε η διοργάνωση στην Αθήνα, την άνοιξη του 2015, του επόμενου Ανώτατου Διακυβερνητικού Συμβουλίου Συνεργασίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 ετών από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς και οι προοπτικές ενεργειακής συνεργασίας που διανοίγονται τόσο σε διμερή βάση όσο και σε τριμερή από κοινού με την Κύπρο.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών