Αχαΐα: Νέα διοίκηση στο Επιστημονικό Πάρκο - Στην Πάτρα ο ΓΓΕΤ Χρ Βασιλάκος | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αχαΐα: Νέα διοίκηση στο Επιστημονικό Πάρκο - Στην Πάτρα ο ΓΓΕΤ Χρ Βασιλάκος

13:56 | 25/10/14
Αχαΐα: Νέα διοίκηση στο Επιστημονικό Πάρκο - Στην Πάτρα ο ΓΓΕΤ Χρ Βασιλάκος

Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών θα επισκεφθεί τη Δευτέρα ο γγ Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Βασιλάκος, για να εγκαταστήσει το νέο διοικητικό συμβούλιο

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τη 1.00 μ.μ. και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πάρκου.

Το νέο ΔΣ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», αποτελείται από τον καθηγητή Γεώργιο Καραϊσκάκη, τον αν. πρύτανη Δημοσθένη Πολύζο και τους Πλάτωνα Μαρλαφέκα, πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Γεώργιο Αγγελόπουλο αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Στέφανο Μίχο προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πλήροφορικής και Επικοινωνιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τον Γιώργο Τελώνη πρόεδρο της ΗΑΤΤΑ.

Από το προηγούμενο σχήμα δεν συμμετέχουν οι πρόεδρος και αντιπρόεδρος καθηγητές Γιώργος Παναγιωτάκης και Γιάννης Ματσούκας, καθώς και ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος Νίκος Κοτσώνης.

Δεν έλειψαν οι αιχμές: Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος καθηγητής Γιάννης Ματσούκας με παρέμβαση του αναρωτήθηκε γιατί απομακρύνθηκε μία απόλυτα επιτυχημένη διοίκηση και αντικαταστάθηκε τόσο γρήγορα μετά τον επίσημο διορισμό του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου στις 7 Ιανουαρίου 2014.

Σε κάθε περίπτωση, η μεταβολή δίνει την ευκαιρία να βγουν στο προσκήνιο ερωτήματα για τη διαχρονική πορεία του φορέα, την ανταπόκρισή του στους πόρους που έχει απορροφήσει, τις απαντήσεις που δίνει στα ερωτήματα της εποχής.

Ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου η τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει «κουπί» για αναπτυξιακή ώθηση, ο ρόλος του Επιστημονικού Πάρκου χρειάζεται μια «αναψηλάφηση».

Είναι ερωτήματα που συζητούνται και από την ακαδημαϊκή κοινότητα σε συνδυασμό με την απομάκρυνση του εκπροσώπου των βιομηχάνων της περιοχής, αφού υποτίθεται ότι το Πάρκο είναι ο χώρος όπου ετοιμάζονται προϊόντα που προορίζονται για βιομηχανική παραγωγή.

Δεδομένου δε ότι η Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας χρηματοδοτεί με σημαντικά ποσά τις θερμοκοιτίδες υψηλής τεχνολογίας, και το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, ανοίγουν ζητήματα για την απόδοση των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στο Πάρκο και την ωφέλεια που προκύπτει για την τοπική και εθνική οικονομία, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.
Είναι θέματα στα οποία θα επανέλθουμε.

Η παρουσία του γενικού γραμματέα Ερευνας και Τεχνολογίας και τα όσα θα πει στη συνέντευξη Τύπου αναμένονται με ενδιαφέρον.

ΓΩΓΩ ΚΑΡΑΛΗ
Πηγή: pelop.gr

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών