Έρευνα από το Λιμεναρχείο Πατρών για την «τρύπα» 270.000 ευρώ στο ταμείο φορτοεκφορτωτών | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Έρευνα από το Λιμεναρχείο Πατρών για την «τρύπα» 270.000 ευρώ στο ταμείο φορτοεκφορτωτών

10:59 | 17/10/14
Έρευνα από το Λιμεναρχείο Πατρών για την «τρύπα» 270.000 ευρώ στο ταμείο φορτοεκφορτωτών

Αίσθηση προκάλεσαν αποκαλύψεις για το οικονομικό κενό στο «Κεφάλαιο Αποζημιώσεων Φορτοεκφορτωτών» (ΚΑΦ) της Αχαΐας, όπου διαχειριστικός έλεγχος του ΣΔΟΕ αποκάλυψε τρύπα ύψους 270.000 ευρώ στο ταμείο

Συνολικά τέσσερις δικογραφίες έχουν επιστραφεί από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών στον κεντρικό λιμενάρχη Τρύφωνα Κοροντζή, από τον οποίο οι εισαγγελικές αρχές του ζητούν να ξεκινήσει έρευνα προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ειδικότερα, του ζητούν να καλέσει έναν συγκεκριμένο κύκλο μαρτύρων για να δώσουν κατάθεση και να διαπιστωθεί ο τρόπος διαχείρισης των χρημάτων του ταμείου. Πρόκειται για καταγγελίες που είχαν γίνει προς τις δικαστικές αρχές, που ζητούν να συγκεντρωθεί ένα ουσιαστικό υλικό, το οποίο στη συνέχεια θα μελετηθεί για να διαπιστωθεί η ποινική πορεία της υπόθεσης.

Στο ΚΑΦ συγκεντρώνονται εισφορές που αποδίδουν οι επαγγελματίες του κλάδου των φορτοεκφορτωτών, ώστε να λάβουν την εφάπαξ αποζημίωση όταν συνταξιοδοτηθούν.

Από την πρώτη έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε ότι οι υπεύθυνοι εξέδιδαν τιμολόγια με πέντε στελέχη. Στο πρώτο, το οποίο κρατούσε ο ασφαλισμένος, αναγραφόταν το πραγματικό ποσό της εισφοράς που κατέθετε. Οι επιτήδειοι όμως αντί για καρμπόν είχαν τοποθετήσει ένα πλαστικό φύλλο στο δεύτερο στέλεχος, προκειμένου το αναγραφόμενο ποσό να μην αντιγράφεται στα άλλα τέσσερα φύλλα. Σε χειρόγραφα ανέγραφαν ένα πολύ μικρό ποσό σε σχέση με εκείνο που είχαν εισπράξει.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών