Πάτρα: Η ώρα του εισαγγελέα για την «τρύπα» των 55.000 ευρώ στον Καρναβαλικό οργανισμό | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πάτρα: Η ώρα του εισαγγελέα για την «τρύπα» των 55.000 ευρώ στον Καρναβαλικό οργανισμό

13:46 | 25/10/14
Πάτρα: Η ώρα του εισαγγελέα για την «τρύπα» των 55.000 ευρώ στον Καρναβαλικό οργανισμό

Στα χέρια του ανακριτή Ευάγγελου Κωστακιώτη βρίσκεται η δικογραφία για την τρύπα των 55.000 ευρώ που εντοπίστηκαν στον Καρναβαλικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι οι εισαγγελικές αρχές της Πάτρας έκριναν ως βάσιμα τα στοιχεία της προκαταρκτικής εξέτασης που είχε ξεκινήσει μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», έχουν κληθεί μάρτυρες για να δώσουν κατάθεση και να διαλευκάνουν τις συνθήκες υπό τις οποίες προκλήθηκε το οικονομικό κενό των 55.000 ευρώ και αναμένεται σύντομα η ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας.

Στη δικογραφία, εκτός από την ΕΔΕ έχει περιληφθεί και ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών, μετά από μήνυση που έχει υποβληθεί από εξωτερικό συνεργάτη - λογιστή του Οργανισμού, ενώ ακολούθησε, με καθυστέρηση, μηνυτήρια αναφορά από την πλευρά του Δήμου.

Ο Καρναβαλικός Οργανισμός στην ΕΔΕ του επισημαίνει ότι η διενέργεια της εξέτασης δεν έχει ισχύ για τους υπαλλήλους του Οργανισμού, επιρρίπτοντας το μπαλάκι των ευθυνών σε συγκεκριμένη, επιτελική κατεύθυνση, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π».

Επίσης στην ΕΔΕ σημειώνεται ότι «οι υπάλληλοι της κοινωφελούς επιχείρησης δεν τέλεσαν πειθαρχικά παραπτώματα σχετικά με το ταμειακό έλλειμμα που εμφανίστηκε το 2013 και την εν γένει άσκηση των καθηκόντων τους».

Το έλλειμμα ανέρχεται στις 55.141€ και από τον Δήμο υποβλήθηκε μήνυση κατ' αγνώστων για την υπόθεση -μόλις- στις 30 Ιουνίου του 2014. Μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης θα αποφασιστεί η πορεία της υπόθεσης από τον εισαγγελέα που θα την αναλάβει.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
Πηγή: pelop.gr

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών