Με “σκληρό ροκ” προς την προεδρική εκλογή εν μέσω δημοσκοπικών κωδώνων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Με “σκληρό ροκ” προς την προεδρική εκλογή εν μέσω δημοσκοπικών κωδώνων

14:47 | 14/10/14
Με “σκληρό ροκ” προς την προεδρική εκλογή εν μέσω δημοσκοπικών κωδώνων

Η τακτική της μετωπικής σύγκρουσης με το ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συνεχιστεί, μετά την ευθεία επίθεση με αφορμή τις υπόνοιες για χρηματισμό βουλευτών

Πόλωση με το ΣΥΡΙΖΑ, συσπείρωση της γαλάζια βάσης, σφιχτά τα λουριά σε υπουργούς αλλά και φρένο στη συζήτηση περί ανασχηματισμού με την αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου: Μέχρι την προεδρική εκλογή η πολιτική μάχη θα είναι σκληρή με τα κόμματα της συγκυβέρνησης και ιδίως τη Νέα Δημοκρατία να δίνουν το ρυθμό της αντιπαράθεσης σε υψηλούς τόνους με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η τακτική της μετωπικής σύγκρουσης με το ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συνεχιστεί, μετά την ευθεία επίθεση χθες δια δηλώσεως του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά (με την οποία ευθυγραμμίστηκε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος) με αφορμή τις υπόνοιες για χρηματισμό βουλευτών. Δήλωση η οποία ήλθε λίγα μόλις λεπτά μετά την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Γκουτζαμάνη και σηματοδότησε μία νέα σκληρή κόντρα με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Είχε προηγηθεί την Παρασκευή η αναφορά του κ.Σαμαρά στο θέμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, αλλά και η σκληρή κόντρα στην έναρξη της συζήτησης του υπουργού Επικρατείας και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Δημήτρη Σταμάτη με το Γιάννη Δραγασάκη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο δεύτερος είχε αφήσει αιχμές για έξωθεν παρεμβάσεις και ακυρώσεις νόμων του κράτους.

Πίσω από τη γραμμή του Μαξίμου πως τίποτε πλέον δε θα μένει χωρίς απάντηση, κρύβεται σαφώς και ο φόβος για το “στιγματισμό” πιθανών πρόθυμων συμμάχων, αλλά και η δημοσκοπική πίεση (χθες το βράδυ νέα δημοσκόπηση της GPO για το Mega έδινε προβάδισμα 6,5 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ). Η Ν.Δ είναι συνεπώς αυτή που έχει περισσότερες πιθανότητες να ωφεληθεί από την πόλωση και στο πρωθυπουργικό επιτελείο εκτιμούν ότι ορθώς αναδείχθηκε πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντήσει με στοιχεία θα αποδειχθεί πως αποτελεί παράγοντα ανωμαλίας, κατηγορία που έχει ως στόχο προφανώς τα ώτα του συντηρητικού, μετριοπαθούς ακροατηρίου, στο οποίο στοχεύουν το τελευταίο διάστημα οι κινήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτό το ακροατήριο, οι ψηφοφόροι του κάποτε αποκαλούμενου “μεσαίου χώρου”, το οποίο δε φαίνεται να κινείται με λογική επιλογής στρατοπέδου πάνω στο δίπολο “μνημόνιο- αντιμνημόνιο”, εκτιμάται ότι μπορεί να κρίνει τη διαφορά σε μία ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Η γαλάζια “οικογένεια” πρέπει όμως πρώτα από όλα να διαχειριστεί τα του οίκου της κεντροδεξιάς και στο πλαίσιο αυτό, κατόπιν απόφασης της χθεσινής συνεδρίασης της εκτελεστικής γραμματείας της Ν.Δ υπό το γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο, ξεκινούν αύριο εκδηλώσεις σε κάθε νομό με στόχο την επαναπροσέγγιση των μεσαίων κυρίως στελεχών, αρχής γενομένης από την Πάτρα και με πρώτο ομιλητή το “κομματικό βαρύ πυροβολικό” Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Παράλληλα, με την αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου επιχειρείται να μπει τέλος στην ανασχηματολογία, η οποία οφείλεται όμως και σε πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους.

Της Βίκυς Σαμαρά
Πηγή: news247.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών