21:58 | 8/10/14
Τι είπε για τις παράνομες μονιμοποιήσεις ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης - Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι θα βρεθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας
"Η κυβέρνηση επιθυμεί να αποκαταστήσει τον νόμο και την τάξη. Το μόνο το οποίο ελέγχουμε είναι αν έγιναν οι μονιμοποιήσεις χωρίς να τηρούνται τα κριτήρια του συντάγματος. Ο μόνος λόγος που αντιδρά η ΠΟΕ - ΟΤΑ με τέτοιο τρόπο, είναι γιατί γνωρίζει την αλήθεια. Αρκετοί συμβασιούχοι δεν πληρούσαν τα κριτήρια της μετατροπής τους σε μόνιμους.Η ΠΟΕ-ΟΤΑ γνωρίζει ότι γνωρίζουμε και γνωρίζει πολύ καλά τι συνέβαινε τότε στους Δήμους. Θα πάμε μέχρι τέλους και όποιος μονιμοποιήθηκε χωρίς να καλύπτει τα κριτήρια θα φύγει από το δημόσιο", τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου και τον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.
Όσον αφορά στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και τις δηλώσεις του Ε. Βενιζέλου προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση ότι θα πρέπει να βρίσκονται σε εκλογική ετοιμότητα, ο κ. Μητσοτάκης είπε:
"Η κυβέρνηση έχει πρόθεση να εξαντλήσει την τετραετία. Ο λόγος για τον οποίο έχουμε μπει σε αυτή την άτυπη προεκλογική συζήτηση είναι πάρα πολύ ξεκάθαρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ πατώντας πάνω σε ένα συγκεκριμένο άρθρο του συντάγματος θέλει να χρησιμοποιήσει την προεδρική εκλογή για να ρίξει την κυβέρνηση. Περί τούτου πρόκειται. Σε πλήρη καταστρατήγηση του πνεύματος του συντάγματος. Εγώ εκτιμώ θα βρεθούν τελικά οι 180 βουλευτές για να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας".
Στην ερώτηση αν πιστεύει κάτι τέτοιο μετά και την απόφαση της Δημοκρατικής Αριστεράς να μην ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απάντησε: "Το πιστεύω. Υπάρχουν αρκετοί βουλευτές οι οποίοι δεν έχουν εκφραστεί ακόμα. Πιστεύω ότι και το πρόσωπο του υποψηφίου Προέδρου θα παίξει ένα σημαντικό ρόλο. Η δικιά μου άποψη είναι ότι το πρόσωπο αυτό θα μπορούσε να είναι μη πολιτικό πρόσωπο. Ενας σπουδαίος Ελληνας ή μία σπουδαία Ελληνίδα που να έχουν διακριθεί στο αντικείμενό τους".
Και συνέχισε λέγοντας: "Από κει και πέρα όμως δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να μην βρεθούν οι 180 στην εκλογή που θα γίνει τον Φεβρουάριο και να οδηγηθούμε σε εκλογές. Είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο από μόνο του τροφοδοτεί και την ανησυχία η οποία υπάρχει στην οικονομία, το οποίο φρενάρει επενδυτικά σχέδια και αυτό συμβαίνει διότι οι επενδυτές ανησυχούν πάρα πολύ τι θα μπορούσε να σημαίνει μία πρόωρη προσφυγή στις κάλπες".
Στο ερώτημα αν υπάρχει δυνατότητα να φύγουμε από το μνημόνιο μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά και να φύγει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα νωρίτερα απ’ ότι προβλέπουν οι συμφωνίες ο κ. Μητσοτάκης είπε: "Αυτό προϋποθέτει να ολοκληρωθεί η τρέχουσα διαπραγμάτευση εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος, δηλαδή μέσα στους επόμενους 2 μήνες το αργότερο, μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, ώστε να ξεκινήσει και η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους, αλλά και η συζήτηση για την επόμενη ημέρα, τις σχέσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει σαφώς η δυνατότητα απεμπλοκής από το μνημόνιο έτσι όπως το γνωρίζουμε, στα τέλη του έτους".
Και πρόσθεσε: "Αυτό δεν σημαίνει, προφανώς, ότι η ελληνική οικονομία από δω και στο εξής δεν θα είναι σε ένα πλαίσιο επιτήρησης από την Ευρώπη, κάτι το οποίο εξάλλου ισχύει για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Θα σημαίνει όμως κάτι άλλο, ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν θα δανείζεται διακρατικά από τους πιστωτές της ή μέσα από έναν διεθνή οργανισμό όπως είναι το ΔΝΤ θα πρέπει να δανείζεται από τις αγορές. Και οι αγορές απαιτούν και αυτές μία δημοσιονομική συγκράτηση και απαιτούν και αυτές την εφαρμογή ενός σχεδίου διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που όμως αυτή τη φορά θα αποτελούν ιδιοκτησία του ελληνικού πολιτικού συστήματος και δεν θα επιβάλλονται από το εξωτερικό".
Σχετικές ετικέτες:κυβέρνησηΚυριάκος ΜητσοτάκηςΟικονομίαΠΟΕ-ΟΤΑ
Σχετικά άρθρα