Βενιζελος: Τελειώνει το κεφάλαιο μνημόνιο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Βενιζελος: Τελειώνει το κεφάλαιο μνημόνιο

12:07 | 31/10/14
Βενιζελος: Τελειώνει το κεφάλαιο μνημόνιο

Κοντά στην οριστική έξοδο από το μνημόνιο είναι πλέον η Ελλάδα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο. Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Πεπεισμένος οτι η χώρα βρίσκεται μια ανάσα πριν την οριστική έξοδο απο την κριση εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζελος στην εκδηλωση του ΙΣΤΑΜΕ με θέμα "Η κοινωνική προστασία και πρόνοια εν μέσω κρίσης".

«Σήμερα που είμαστε πραγματικά ένα βήμα πριν την έξοδο από την κρίση, που κοντεύουμε να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια και να αλλάξουμε κεφάλαιο εις πείσμα όσων αναπαράγουν τη μιζέρια και δεν θέλουν να αλλάξει η κατάσταση γιατί τροφοδοτούνται πολιτικά από την κρίση και την εξαθλίωση, τώρα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε πολύ πιο ολοκληρωμένες προνοιακές δομές που διασώζουν την έννοια του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα» τόνισε ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε προνοιακές πολιτικές, όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και επιτυχημένα προγράμματα με κορυφαίο παράδειγμα το «Βοήθεια στο Σπίτι» που φέρουν τη σφραγίδα του κόμματος του.

Αναφερόμενος στο μνημόνιο τόνισε οτι δεν ηταν αυτο που έφερε την κριση αλλα η κριση που έφερε το μνημόνιο.

"Ειναι πολύ δύσκολο να πείσουμε τον κόσμο, ακόμα και τους στενούς πολιτικούς και ιδεολογικούς φίλους, ότι είναι η κρίση που έφερε το μνημόνιο, προκειμένου να αποφύγουμε την ασύντακτη και απόλυτη καταστροφή» είπε ο κ.Βενιζελος και συνέχισε λέγοντας οτι «αν δεν κάναμε τη δύσκολη, υπεύθυνη, αντιδημαγωγική επιλογή, αν δεν αναλαμβάναμε το πολιτικό και ηθικό κόστος των δύσκολων αποφάσεων το 2010 -2011, μόνοι μας δυστυχώς τότε, θα είχε χαθεί ο έλεγχος και αντί να μιλάμε για υψηλά ποσοστά ανεργίας, θα ψάχναμε να βρούμε κάποια μικρά ποσοστά απασχόλησης».

Ο κ. Βενιζέλος άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ λεγοντας πως είναι «τραγικό» να λες σε μια κοινωνία ότι θα γυρίσει προς τα πίσω όταν τόσα χρόνια πήγαινε προς τα εμπρός.

Έκανε λογο μαλιστα για πολιτικους που ακολουθούν την πεπατημένη, καταγγέλλοντας τη Μεταπολίτευση, αλλά θέλοντας να επαναλάβουν τις χειρότερες εκδοχές της, και πως υπάρχουν και κάποιοι πολίτες που δίνουν βάση σε αυτά που ακούν, για να υποστηρίξει ότι κανείς δεν μπορεί πλέον να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε ή ότι παρασύρθηκε.

Στάθηκε πάντως ιδιαιτέρως στην ανάγκη "να σχεδιάσουμε το μέλλον και να δώσουμε μια απάντηση στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από στήριξη του κράτους που δεν θα είναι απάντηση συγκυριακή αλλά πιο ολοκληρωμένη».

Του Γιάννη Πιτταρά
Πηγή: news247.gr

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών