18:32 | 27/11/14
Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο δήμος Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων, όπως πλημμύρες, παγετός και χιόνια, που μπορούν να προκύψουν στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, σύμφωνα με όσα τονίστηκαν σε σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) της Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί.Στη διάρκεια της συνεδρίασης αναφέρθηκαν οι περιοχές που είναι πιο «ευαίσθητες» για πλημμύρες και χιόνια, με τον αντιδήμαρχο Κινητοποίησης των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού, Κωνσταντίνο Ζέρβα, να αναπτύσσει μια σειρά μέτρων που έχει σχεδιάσει η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης ώστε να μην παρατηρηθούν προβλήματα.
Όπως είπε ο κ.Ζέρβας «είμαστε σε 24ωρη επιφυλακή σε κάθε περίπτωση πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, έντονων ανέμων ή και βροχοπτώσεων, έχουμε ήδη προμηθευτεί 230 τόνους αλατιού ενώ υπάρχουν και άλλοι 100 τόνοι παλιού αλατιού, ενώ έχουμε μεριμνήσει για την προετοιμασία υδροφόρων οχημάτων, με την πλήρωση αυτών με αλατόνερο».
Σε 50 προκαθορισμένα σημεία και κυρίως στις περιοχές που πλήττονται πιο άμεσα από τις συνθήκες παγετού και χιονοπτώσεων, όπως είναι η Άνω Πόλη, οι 40 Εκκλησιές, η Άνω Τούμπα και η Τριανδρία, θα τοποθετηθούν μέσα σε μεταλλικά πλαίσια οι σάκοι με το αλάτι, ενώ έχει προβλεφθεί μετά από ενημέρωση από την ΕΜΥ δύο υδροφόρα οχήματα να διανυκτερεύουν με προσωπικό στα ψηλά σημεία της πόλης.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, θα λειτουργεί χώρος για τη φιλοξενία αστέγων (υπνωτήριο) στην οδό Ανδρέου Γεωργίου 13, για την εξυπηρέτηση των αναγκών προστασίας σε δύσκολες καιρικά συνθήκες.
«Σε περίπτωση πλημμυρών μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στο ρέμα Τριανδρίας, Κρυονερίου, Μαλακοπής όπου θα πρέπει να γίνουν αυτοψίες, όπως και στη γέφυρα Αγίων Πάντων», είπε στη σύσκεψη ο υποδιοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών νομού Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σιμιτζής.
Η Ευδοκία Μάγγου από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας στάθηκε στο γεγονός ότι και κατά την αντιπυρική περίοδο «τα περιστατικά για την αντιμετώπιση κινδύνων από αντιπλημμυρικά φαινόμενα ήταν περισσότερα παρά από πυρκαγιές».
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, της αστυνομίας, του λιμενικού, του στρατού, του δασαρχείου, του ΕΚΑΒ, του ΟΑΣΘ, αλλά και εθελοντικών ομάδων.
Σχετικές ετικέτες:ΕλλάδαΘεσσαλονίκηΚαιρόςπλημμύραχιόνια
Σχετικά άρθρα