Ντόρα Μπακογιάννη: Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας της στην Πάτρα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ντόρα Μπακογιάννη: Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας της στην Πάτρα

22:25 | 23/11/14
Ντόρα Μπακογιάννη: Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας της στην Πάτρα

Να μειωθούν κατά 30% οι αντικειμενικές αξίες ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη, στο περιθώριο σημερινής εκδήλωσης του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων στο ξενοδοχείο «Αστήρ»

Η Ντ. Μπακογιάννη ζήτησε «30% μείωση αντικειμενικών αξιών επειδή δεν γίνεται αλλιώς», ενώ, παράλληλα, έκανε σχόλιο και για τις πολιτικές εξελίξεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αν ο Γιώργος Παπανδρέου προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος, τότε αυτό μπορεί να πλήξει την κυβερνητική συνοχή και είναι κάτι που γενικά προκαλεί ανησυχία.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας της Ντόρας Μπακογιάννη στην εκδήλωση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων είχαν ως εξής:

- Για την ιδιοκτησία: «Οι Τροϊκανοί δεν μπορούν να καταλάβουν την ιδιαιτερότητα μιας χώρας με τεράστιο ποσοστό ιδιοκατοίκησης, το οποίο είναι ξένο προς τις νοοτροπίες των δανειστών. Οι Ελληνες νοικοκυραίοι έλεγαν στα παιδιά τους: «Παιδί μου πάρε γη», και οι γονείς, θεωρούσαν υποχρέωσή τους, να προικίσουν τα παιδιά τους».

- Για μεταρρυθμίσεις και μείωση αντικειμενικών αξιών: «Τη μάχη που ξεκίνησε για τη μείωση των αντικειμενικών αξιών, θα την συνεχίσω γιατί είναι σωστή και δίκαιη. Ελήφθησαν μέτρα ακραία και φοροεισπρακτικά, ενώ καθυστέρησαν κρίσιμες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος».

- Για την υπερφορολόγηση: «Η ιδιοκτησία από δικαίωμα, μεταβλήθηκε από δικαίωμα, σε βάρος. Οι κόποι μιας ζωής, θυσιάζονται. Η υπερφορολόγηση είναι πλήρως αναποτελεσματική για το ίδιο το Κράτος. Ενας στους τέσσερις φορολογουμένους έχει ληξιπρόθεσμα χρέη. Από την πολιτική που ασκείται το Ελληνικό Κράτος έχει υποστεί τεράστια ζημιά. Με μειωμένες τις αντικειμενικές αξίες κατά 30% το κράτος θα εισέπραττε περισσότερα. Η οικονομική δραστηριότητα φέρνει έσοδα, όχι η ύφεση. Η υπερφορολόγηση είναι λάθος προσέγγιση, γιατί μειώνει τα έσοδα, το είδαμε και στην περίπτωση του πετρελαίου θέρμανσης. Εμείς πιστεύουμε στη μείωση της φορολογίας και θα την πετύχουμε. Τον αγώνα θα τον κερδίσουμε».

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών