Σαμαράς: Όποιος επιστρέφει τη χώρα στα ελλείμματα, αναγκάζεται να δανειστεί από αυτούς που εκβιάζει | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Σαμαράς: Όποιος επιστρέφει τη χώρα στα ελλείμματα, αναγκάζεται να δανειστεί από αυτούς που εκβιάζει

01:15 | 16/11/14
Σαμαράς: Όποιος επιστρέφει τη χώρα στα ελλείμματα, αναγκάζεται να δανειστεί από αυτούς που εκβιάζει

Ποιοι είναι οι άξονες στους οποίους βασίζει η κυβέρνηση το νέο κύμα μεταρρυθμίσεων, τι γράφει σε άρθρο του ο πρωθυπουργός

Την πολιτική και οικονομική σταθερότητα προτάσσει ως μείζον ζητούμενο για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την οριστική έξοδο από την κρίση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής, με τίτλο "Η επόμενη μέρα: Μεταρρυθμιστικό άλμα στο αύριο", ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, για το ζήτημα του χρέους χωρίς να τον κατονομάζει.

Ο πρωθυπουργός αναφέρει, πως για την πολιτική σταθερότητα είναι κρίσιμες παράμετροι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας  από την παρούσα Βουλή και να προχωρήσει απρόσκοπτα η Συνταγματική Αναθεώρηση που ξεκινά. Παράλληλα, επισημαίνει "χρειάζεται γενικότερη οικονομική σταθερότητα. Που σημαίνει, να πιστοποιηθεί η βιωσιμότητα του χρέους μας".

Αφού παραθέτει τα βήματα που έχουν γίνει ως τώρα για την απομείωση του χρέους και σημειώνει πως η Ελλάδα διεκδικεί "πρόσθετες ελαφρύνσεις", προσθέτει: "Όποιος επιστρέφει τη χώρα στα ελλείμματα δεν χτυπά τη λιτότητα. Αναγκάζεται να δανειστεί από αυτούς τους οποίους εκβιάζει, να του κόψουν το χρέος".

Ακόμα, διευκρινίζει ότι "μία χώρα που δεν έχει βιώσιμο χρέος, δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές", για να καταλήξει: "Όσοι έχουν τέτοια στο μυαλό τους, οδηγούν την Ελλάδα πίσω. Είτε στη χρεοκοπία που μόλις αποφύγαμε, είτε στην έξοδο από το ευρώ, που μόλις αποτρέψαμε".

Ακόμη, αναφερόμενος στο επόμενο κύμα μεταρρυθμίσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, αναφέρεται σε τέσσερις συγκεκριμένους άξονες: Ταχύτερη απονομή Δικαιοσύνης, ανταποδοτικά έσοδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με πρώτο τον ΕΝΦΙΑ, αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας και απλοποίηση και εξορθολογισμό του φορολογικού συστήματος, με σταδιακή μείωση φόρων.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών