Στα σκαριά σχολή του ΟΑΕΔ στην Πάτρα για επαγγέλματα κρουαζιέρας και γιότ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Στα σκαριά σχολή του ΟΑΕΔ στην Πάτρα για επαγγέλματα κρουαζιέρας και γιότ

11:42 | 22/11/14
Στα σκαριά σχολή του ΟΑΕΔ στην Πάτρα για επαγγέλματα κρουαζιέρας και γιότ
Σε φάση ριζικής αναδιοργάνωσης και αναβάθμισης των υπηρεσιών του βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο ΟΑΕΔ, με στόχο να αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα ενίσχυσης της απασχόλησης. Αυτό τόνισε ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου που επισκέφθηκε χθες το βράδυ τα γραφεία της «Π», συνοδευόμενος από τον περιφερειακό διευθυντή κ. Γιάννη Καρβέλη.

Ο κ. Αμπατζόγλου τόνισε ότι ο οργανισμός έρχεται σε επαφή με τους εργοδοτικούς φορείς, για να διαπιστώσει τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και να λειτουργήσει ως μοχλός που θα φέρει σε επαφή τους δύο πόλους της προσφορά και της ζήτησης εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, διαμορφώνει προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά της κάθε περιφέρειας.

Ανέφερε ως παράδειγμα τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η περιφερειακή διεύθυνση του ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τον ΟΛΠΑ για την δημιουργία σχολής επαγγελμάτων υποστήριξης της ναυτιλιακής βιομηχανίας, του γιότινγκ και της κρουαζιέρας. Όπως αποκάλυψε, η δημιουργία της σχολής έχει χρονικό ορίζοντα τον Οκτώβριο του 2015, αφού προηγηθούν επαφές με τις ναυτιλιακές εταιρίες, με στόχο να εξασφαλιστούν θέσεις απασχόλησης για τους απόφοιτους της σχολής αυτής.
Επιπλέον, ο οργανισμός μπαίνει και στην ψηφιακή εποχή, με πλήθος ηλεκτρονικών υπηρεσιών, οι οποίες εκτιμάται ότι θα απαλλάξουν τον ΟΑΕΔ από 4 εκ. επισκέψεις πολιτών το χρόνο. Με αυτό τον τρόπο, όπως τόνισε ο κ. Αμπατζόγλου, θα διευρυνθεί το περιθώριο αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού του οργανισμού , ώστε να κάνει δουλειά ουσίας στο μέτωπο της ανεργίας.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Ο κ. Αμπατζόγλου αναφερόμενος ειδικότερα στο πρόβλημα της ανεργίας, αποκάλυψε ότι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, αυτό τον μήνα, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι είναι 972.000 άτομα, εκ των οποίων 832.000 δηλώνουν ότι αναζητούν εργασία.

Όπως τόνισε, λύση στο κυρίαρχο πρόβλημα της κοινωνίας, θα δώσει μόνο η οικονομία, οι επιχειρήσεις, η αύξηση του ΑΕΠ και η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών. Ο ΟΑΕΔ έχει ευθύνη να σχεδιάζει και να υλοποιεί προγράμματα κατάρτισης, εκπαίδευσης για να διευκολύνει το περιβάλλον για να δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης, μέσω της μόχλευσης της αγοράς εργασίας.
Ανέφερε ως παράδειγμα τα πρόσφατα προγράμματα επιδότησης της απασχόλησης, κοινωφελούς εργασίας τα οποία έγιναν ανάρπαστα μέσα σε λίγες ώρες από την προκήρυξή τους, ενώ σε λίγο καιρό θα προκηρυχθεί νέο πρόγραμμα για 5000 επιδοτούμενες θέσεις.

Ο κ. Αμπατζόγλου βρίσκεται στην Πάτρα, για να μιλήσει στην εκδήλωση που διοργανώνει ο ΟΑΕΔ σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στο Forum Ανάπτυξης που θα γίνει στο ξενοδοχείο «Αστήρ».

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών