Ηλεία: Τιμήθηκε το Σάββατο η μνήμη του πολιούχου Κατακόλου, Αγίου Νικολάου, προστάτη των ναυτικών | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ηλεία: Τιμήθηκε το Σάββατο η μνήμη του πολιούχου Κατακόλου, Αγίου Νικολάου, προστάτη των ναυτικών

20:32 | 7/12/14

Ο φερώνυμος ιερός ναός συγκέντρωσε πλήθος πιστών ενώ στην Πανηγυρική Θεια Λειτουργία, μετ΄αρτοκλασίας, προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κκ Αθ. Μπαχός

Παρόντες ακόμη οι βουλευτές Κώστας Τζαβάρας και Γιάννης Κουτσουκος ενώ την βουλευτή Διονυσία Αυγερινοπούλου εκπροσώπησε η εκπαιδευτικός κα Τιτα Τερζή. Παρέστησαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου Γαβριλης Λιατσής, οι αντιδήμαρχοι κ Γιώργος Ανδριόλας, Ανδρέας Σκαρτσιάρης και Ανδριάννα Αγγελακοπουλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Δημήτρης Μεσαλλάς , ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κος Φώτης Δημόπουλος , ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ κος Κώστας Λεβέντης , ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ Λεωνίδας Βαρουξής και Σάκης Αντωνόπουλος, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Κατακόλου κ Κώστας Καντούνης, αξιωματικοί του λιμενικού σώματος υπό τον υπολιμενάρχη κ Απ. Γκαντζιό ,ο πρόεδρος της Ένωσης αποστράτων του Ναυτικού κ.Ζώης Υφαντής και λοιποί εκπρόσωποι φορέων .

Η ηγεσία του λιμενικού σώματος Κατακόλου συνόδευσε τον προστάτη άγιο της, ενώ της λιτανείας που ακολούθησε στον κεντρικό και παραλιακό δρόμου του χωριού, προπορεύονταν η Φιλαρμονική ορχήστρα «Απόλλων» Πύργου προσδίδοντας ένα επιπλέον εορταστικό τόνο στην ημέρα.

Μετά το πέρας της δοξολογίας σε δηλώσεις των ανωτέρω τονίστηκε πως είναι συναντίληψη των φορέων που τίμησαν τον πολιουχο του επινείου του Πύργου πως το λιμάνι Κατάκολου θα αποτελέσει στο μέλλον τον πλέον σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για την Ηλεία.

Μετά το πέρας της λιτανείας η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου δεξιώθηκε τους επίσημους καλεσμένους της σε ιδιωτική αίθουσα εκδηλώσεων.




Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών