Επίσκεψη Δήμητρας Γεωργακοπούλου- Μπάστα στο Πανεπιστήμιο Πατρών | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Επίσκεψη Δήμητρας Γεωργακοπούλου- Μπάστα στο Πανεπιστήμιο Πατρών

20:07 | 15/1/15

To Πανεπιστήμιο Πατρών επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης, η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Δήμητρα Γεωργακοπούλου- Μπάστα, όπου είχε συνάντηση με την Πρύτανι του Ιδρύματος, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.

Η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας συζήτησε με την Πρύτανι τα προβλήματα του πανεπιστημιακού Ιδρύματος, με κυρίαρχο αυτό των διαθέσιμων υπαλλήλων, οι οποίοι στο Πανεπιστήμιο Πατρών αριθμούν τους 98. Όπως επισημάνθηκε, λόγω της διαθεσιμότητας του διοικητικού προσωπικού, το Ίδρυμα λειτουργεί οριακά, ενώ η πλειονότητα των μελών ΔΕΠ αναγκάζονται να απασχολούνται και στις Γραμματείες, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει το ακαδημαϊκό και ερευνητικό τους έργο.

Κι όλα αυτά, την ώρα που η έκθεση αξιολόγησης που ολοκληρώθηκε από εξωτερική εταιρεία προβλέπει για το Πανεπιστήμιο Πατρών 659 εργαζόμενους.

Παράλληλα, η κα Δήμητρα Γεωργακοπούλου- Μπάστα συνεχάρη την Πρύτανι και το Συμβούλιο του Ιδρύματος για το υψηλό επίπεδο σπουδών και το ερευνητικό έργο που επιτελείται σε όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως επίσης, και για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας, την ολοκλήρωση του Οργανισμού, και το έργο του «ψηφιακού άλματος» που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας ξεκαθάρισε πως πρέπει να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο ο δημόσιος, δωρεάν χαρακτήρας των Πανεπιστημίων της χώρας μας, ενώ όπως είπε, η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε όλους τους τομείς δράσης της. Επίσης τόνισε πως «….θα πρέπει η Παιδεία να αντιμετωπίζεται σαν επένδυση για το μέλλον και όχι σαν ενοχλητική δαπάνη…», για να συνεχίσει λέγοντας «….η πολιτική της λιτότητας και της διαθεσιμότητας στην παιδεία έχει στόχο την αποδυνάμωση των δημόσιων πανεπιστημίων, αλλά και τη φίμωση του πνευματικού κόσμου που εξακολουθεί να σκέπτεται ελεύθερα και να αντιστέκεται.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών