Όχι από Δυτική Αχαΐα στα απορρίμματα του Πύργου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Όχι από Δυτική Αχαΐα στα απορρίμματα του Πύργου

12:06 | 31/1/15
Όχι από Δυτική Αχαΐα στα απορρίμματα του Πύργου
Στο κενό έπεσε η πρωτοβουλία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για μεταφορά 3.000 τόνων σκουπιδιών του Δήμου Πύργου για τρεις μήνες στο ΧΥΤΑ Φλόκα. Οι τοπικοί παράγοντες της Δυτικής Αχαΐας επέμειναν στη θέση «ούτε γραμμάριο» απορριμμάτων από άλλο δήμο, και κατά συνέπεια τα πράγματα μένουν ως έχουν.

Η πρόταση που διατύπωσε ο γγ Γιώργος Διδασκάλου ήταν να εναποτεθούν χίλιοι τόνοι απορριμμάτων του γειτονικού δήμου στον ΧΥΤΑ της Δυτικής Αχαΐας για τρεις μήνες.

Πρόταση η οποία εδραζόταν στην εκτίμηση του Γ. Διδασκάλου ότι ο ΧΥΤΑ στη θέση «Τριανταφυλλιά» της Ηλείας θα ήταν έτοιμος να δεχθεί τα σκουπίδια του Πύργου περί τα τέλη Απριλίου. Ο γγ της Αποκεντρωμένης υποστήριξε ακόμα ότι η προτεινόμενη λύση θα ήταν η πλέον συμφέρουσα, ενώ δεν θα διατάρασσε τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φλόκα, δεδομένου ότι ο χώρος έχει μετρηθεί πως δέχεται 20.000 τόνους σκουπιδιών ετησίως με όριο τους 24.000 τόνους.

Οι εκπρόσωποι της Δυτικής Αχαΐας και τοπικοί φορείς διαφώνησαν, αντιτείνοντας ότι ο ΧΥΤΑ Φλόκα έχει εξυπηρετήσει κατά καιρούς τις ανάγκες γειτονικών δήμων. Επίσης, επικαλέστηκαν τις ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου που είναι αρνητικές στην εξυπηρέτηση άλλων δήμων.

Ο Γ. Διδασκάλου φέρεται να είπε στη συνάντηση ότι απεύχεται, αν και το θεωρεί πιθανό στο μέλλον, να δεχθεί ο ΧΥΤΑ μεγαλύτερη ποσότητα σκουπιδιών από αυτή που πρότεινε για την προσωρινή εξυπηρέτηση του Πύργου. Εφερε δε, σαν παράδειγμα, το περιφερειακό νοσοκομείο της Πάτρας, το οποίο -αν ίσχυε το επιχείρημα των φορέων της Δυτικής Αχαΐας- δεν θα έπρεπε να δέχεται ασθενείς από άλλες περιοχές…

ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών