Πάτρα: Θάνατος από πλειστηριασμό - Παρέλαβε το ειδοποιητήριο της τράπεζας και έπαθε εγκεφαλικό | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πάτρα: Θάνατος από πλειστηριασμό - Παρέλαβε το ειδοποιητήριο της τράπεζας και έπαθε εγκεφαλικό

12:19 | 15/1/15
Πάτρα: Θάνατος από πλειστηριασμό - Παρέλαβε το ειδοποιητήριο της τράπεζας και έπαθε εγκεφαλικό

Παρέλαβε πριν από ένα μήνα το ειδοποιητήριο του πλειστηριασμού του σπιτιού του, αλλά δεν άντεξε

Υπέστη εγκεφαλικό και μετά από τέσσερις ημέρες πέθανε. Πρόκειται για έναν από τους οκτώ ιδιοκτήτες ακινήτων, που χθες το μεσημέρι το σπίτι τους επρόκειτο να βγει σε πλειστηριασμό εξαιτίας οφειλών σε τράπεζα.

Τελικά, χάρη στην παρέμβαση της ΕΚΠΟΙΖΩ μαζί με την «Πρωτοβουλία Πλειστηριασμοί-Stop», έξω από το Ειρηνοδικείο της Πάτρας χθες το μεσημέρι, οι πλειστηριασμοί των σπιτιών αποτράπηκαν προσωρινά.

«Το νέο πλαίσιο επιτρέπει πια να γίνοντα πλειστηριασμοί. Καταφέραμε προσωρινά να τους αποτρέψουμε. Δυστυχώς, έληξε η προστασία της πρώτης κατοικίας στις 31 Δεκεμβρίου 2014. Αν εξαιρέσουμε τις επόμενες δύο Τετάρτες που δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί λόγω εκλογών, το κύμα των πλειστηριασμών θα συνεχιστεί» σημειώνει στην «Π» ο Τάσος Νικολαδάκης, συντονιστής του παραρτήματος Πάτρας της ΕΚΠΟΙΖΩ.

Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι από την Κίνηση έγινε προσπάθεια εντοπισμού των ιδιοκτητών ακινήτων που κινδύνευαν να χάσουν τα σπίτια τους. Μεταξύ αυτών ήταν ένας Πατρινός, που έλαβε το ειδοποιητήριο και υπέστη εγκεφαλικό.

«Επικοινώνησαν μαζί μας οι κληρονόμοι του και μας είπαν οτι ο άνθρωπος αυτός εξέπνευσε τέσσερις μέρες αφότου έλαβε το χαρτί. Επαθε εγκεφαλικό, και αυτό έγινε πριν από 35 ημέρες περίπου» σημειώνει ο κ. Νικολαδάκης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Κατά τον ίδιο, πρέπει να υπάρξει πολιτική απόφαση κατά των πλειστηριασμών, καθώς, παρά τις εξαγγελίες, δεν ελήφθη καμία απόφαση για προστασία της πρώτης κατοικίας. Σημειώνει επίσης ότι υπήραν δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης που υποστήριζαν ότι δεν χρειαζόταν η λήψη επιπρόσθετων μέτρων προστασίας, μιας και ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά επαρκεί. Στην πράξη όμως φάνηκε ότι οι ιδιοκτήτες σπιτιών είναι ανυπεράσπιστοι.

«Κάποιοι ξεχνουν ότι δεν μπορούν να υπαχθούν όλοι στον νόμο Κατσέλη. Υπάρχουν και ιδιώτες που δεν έχουν τις προϋποθέσεις» σημειώνει ο κ. Νικολαδάκης.

Χθες, παράλληλα με τη συγκέντρωση στην Πάτρα, αντίστοιχη διαδήλωση διαμαρτυρίας έγινε και στο Ειρηνοδικείο της Νέας Ιωνίας.

Πηγή: pelop.gr

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών