Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για τα Θεοφάνεια στον λιμένα Κατακόλου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για τα Θεοφάνεια στον λιμένα Κατακόλου

11:43 | 5/1/15
Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για τα Θεοφάνεια στον λιμένα Κατακόλου

Ο Δήμος Πύργου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ανακοινώνουν το πρόγραμμα της τελετής καθαγιασμού των υδάτων που θα λάβει χώρα στο λιμάνι Κατακολου την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015 και θα έχει ως εξής:

07:00 πμ Έναρξη Θειας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Κατακολου χοροστατουντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κκ Γερμανού

10:00 πμ Επίσημη Δοξολογία του μεγάλου Αγιασμού

10:50 πμ Πέρας Θείας Λειτουργίας και πομπή στον χώρο κατάδυσης του τιμίου σταυρού στο λιμάνι(κεντρική προβλήτα)

Μετά το πέρας της τελετής θα ακολουθησει η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δ.Λ.Τ. Πύργου, του τοπικού διαμερίσματος Κατακολου, του πολιτιστικού συλλόγου , των εργατών λιμένος και των επαγγελματιών αλιέων ,που θα γίνει στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Λογω των εκτελούμενων έργων ανάπλασης της λιμενικής ζώνης η τελετή του αγιασμού θα γίνει στον χώρο εμπροσθεν των γραφείων του λιμενικού ταμείου .

Για την διευκόλυνση του κοινού θα διατεθεί χώρος παρκινγκ εμπροσθεν του Λιμεναρχείου Κατακόλου ενώ για την παρακολούθηση της τελετής το κοινό θα λάβει σχετικές ενημερώσεις από τα αρμόδια λιμενικά και αστυνομικά όργανα για την χρήση του χώρου του κεντρικού προβλήτα.
Για την εξυπηρέτηση τόσο των επιθυμούντων να καταδυθούν για την εύρεση του Τιμίου Σταυρού όσο και των εκπροσώπων του Τύπου (έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ) θα διατεθούν κατάλληλα σκάφη.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών