Σαμαράς: Ελπίδα δίνει ο νοικοκύρης. Σκηνοθέτης απάτης ο Τσίπρας με ηθοποιούς τις συνιστώσες | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σαμαράς: Ελπίδα δίνει ο νοικοκύρης. Σκηνοθέτης απάτης ο Τσίπρας με ηθοποιούς τις συνιστώσες

21:13 | 18/1/15
Σαμαράς: Ελπίδα δίνει ο νοικοκύρης. Σκηνοθέτης απάτης ο Τσίπρας με ηθοποιούς τις συνιστώσες

Από την Καλαμάτα ο πρωθυπουργός δήλωσε: “Το 2014 δεν είναι 1981, η Ελλάδα δεν τυπώνει χρήμα εκτός αν αυτό πραγματικά θέλουν, να πάμε σε δραχμή” και υποστήριξε ότι "πλέον μόνο με ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχουν μνημόνια"

Για σκηνοθεσία απάτης από τον Αλέξη Τσίπρα με ηθοποιούς τις συνιστώσες, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Καλαμάτα, διεκδικώντας για τη Νέα Δημοκρατία το μήνυμα της ελπίδας και της σιγουριάς για το μέλλον.

Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες της επόμενης Κυριακής, ο πρωθυπουργός συνόψισε την επιχειρηματολογία κατά του ΣΥΡΙΖΑ και τις δικές του δεσμεύσεις για την επόμενη ημέρα, με στόχο τους αναποφάσιστους, τη μεσαία τάξη, τους κεντρώους και φιλοευρωπαϊστές ψηφοφόρους.

“Εγκατέλειψαν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης γιατί προέβλεπε τόσα δισ που ούτε το φωτοτυπικό μηχανάκι της Ραχήλ Μακρή δεν θα πρόκανε να τυπώσει”, σχολίασε ειρωνικά ο κ.Σαμαράς. Χαρακτήρισε το κούρεμα χρέους νέα απάτη, καθώς όπως είπε γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το έχουν πει δημοσίως οι κυβερνήσεις της Ευρώπης, ότι καμία χώρα δε θα το δεχθεί.

“Ο ΥΡΙΖΑ έτσι φτιάχνει το άλλοθι του. Δε φταίω εγώ θα πει, οι κακοί Ευρωπαίοι δε με άφησαν να κουρέψω το χρέος, για αυτό πρέπει να βάλω και νέους φόρους και χέρι στις καταθέσεις. Αυτή είναι η σκηνοθεσία της απάτης. Σκηνοθέτης ο Τσίπρας και ηθοποιοί οι συνιστώσες τους”, υποστήριξε και τόνισε ότι σε τρεις ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ είπε πως θα φορολογήσει με 60% τα εισοδήματα όλων των Ελλήνων, ότι η ΠΟΜΙΔΑ υπολογίζει το φόρο του ΣΥΡΙΖΑ στα ακίνητα της μεσαίας τάξης 20 φορές μεγαλύτερο από το σημερινό και πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιβάλει φόρο σε κάθε τραπεζική συναλλαγή, από την καταβολή της σύνταξης του αγρότη μέχρι οποιαδήποτε συναλλαγή μέσω ΑΤΜ.

“Με την ευκολία που ανάβουν το τσιγάρο τους πετάνε το επόμενο ψέμα. Απέναντι μου έχω έναν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που λέει ότι μπορεί να διαπραγματευθεί καλύτερα. Πότε διαπραγματεύθηκε, με ποιον, με τον εαυτό του ή με τις συνιστώσες του;”, αναρωτήθηκε ο κ.Σαμαράς και υποστήριξε: “Άλλο καλός διαπραγματευτής και άλλο τσάμπα μάγκας”.

Απάντησε επίσης στο κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: “Ελπίδα δίνει ο νοικοκύρης και όχι ο επικεφαλής του σχεδίου διάλυσης της χώρας. Δίνει ελπίδα και σιγουριά για το αύριο η παράταξη μας που εγγυάται 100% ότι αύριο η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια”. Υποστήριξε μάλιστα ότι: “Το ήξερε αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό μας οδήγησε σε εκλογές. Γιατί χωρίς τα μνημόνια δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά τώρα το λέω, μόνο με συριζα θα υπάρχουν μνημόνια”.

Προκάλεσε μάλιστα την Κουμουνδούρου λέγοντας: “Και επειδή ακούω από κάποιους, που μέχρι χθες έσκιζαν μνημόνια ότι μπορεί να ζητήσουν παράταση μνημονίου, να το πουν καθαρά, θέλει να ζητήσει παράταση του μνημονίου;”

Ο πρωθυπουργός θέλησε επίσης για άλλη μία φορά να αποτρέψει όσους σκέπτονται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ εκτιμώντας ότι δεν θα έλθει σε ακραία σύγκρουση. “Το 2014 δεν είναι 1981. Η Ελλάδα δεν τυπώνει χρήμα. Εκτός κι αυτό πραγματικά θέλουν, να πάμε στη δραχμή”, είπε, ενώ επικαλέστηκε και την προσφυγή τραπεζών στον ΕLA.

Επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε την αδυναμία του να βρει “μισό σύμμαχο” σε “παραμύθι” περί αυτοδυναμίας, προσθέτοντας ότι χρειάζονται συμμαχίες για να βγει η χώρα από την κρίση και ότι η Ν.Δ και πρώτο κόμμα θα έιναι και κεντρικός κορμός αυτής της συμμαχίες υπέρ της Ευρώπης. Κάλεσε άλλωστε όλους τους πολίτες που επιθυμούν η χώρα να παραμείνει στο ευρώ και που δεν θέλουν νέεςε εκλογές, ανεξαρτήτων κομματικών πεποιθήσεων να ψηφίσουν Ν.Δ.

“Στις 25 Ιανουαρίου δεν αναμετρώνται δύο προτάσεις για τη χώρα, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πρόταση, λέει ασυναρτησίες. Το τι θα γίνει θα κριθεί από εσάς, από την κάθε ψήφο, γιατί ο πρώτος θα πάρει το μόνους που καλώς ή κακώς -εγώ λέω κακώς- προβλέπει το εκλογικό σύστημα. Αυτή τη φορά η ψήφος δεν είναι μόνο παραταξιακή. Είμαστε ο κεντρικός κορμός των ευρωπαϊκών δυνάμεων στην Ελλάδα. Εμείς θα μπορέσουμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση. Εάν κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ η χώρα θα έμπαινε ξανά σε περιπέτειες και ακυβερνησία. Για αυτό μπροστά στην κάλπη καθένας να θυμάται, ανεξάρτητα από πολιτικές προτιμήσεις ιδεολογικές πεποιθήσεις και τι ψήφιζε σε παρελθόν, ότι αυτή η ψήφος είναι ένα μεγάλο άλμα στο αύριο. Κανένας να μη μείνει μακριά από την κάλπη”, κατέληξε.

Πηγή: news247.gr

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών