Αυτοψία των γεωλόγων στο χωριό Πλάκα – Σε επιφυλακή για τις κατολισθήσεις ισχυρές βροχές | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Αυτοψία των γεωλόγων στο χωριό Πλάκα – Σε επιφυλακή για τις κατολισθήσεις ισχυρές βροχές

17:08 | 1/2/15
Αυτοψία των γεωλόγων στο χωριό Πλάκα – Σε επιφυλακή για τις κατολισθήσεις ισχυρές βροχές

Κλιμάκιο γεωλόγων του ΙΓΜΕ μετέβη σήμερα στο χωριό Πλάκα, στα Καλάβρυτα, προκειμένου να δουν από κοντά το ρήγμα που δημιουργήθηκε από τις κατολισθήσεις, μετά από τις ισχυρές βροχές

Τους γεωλόγους συνόδευσαν σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, που επισκέφτηκαν το χωριό και διαπίστωσαν από κοντά την κατάσταση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος εκκένωσης του χωριού.

Σε δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας τόνισε πως «παρακολουθούμε το φαινόμενο και φυσικά οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν εντολή να είναι σε διαρκή επιφυλακή». Από την πλευρά τους, οι γεωλόγοι προτείνουν λύσεις ώστε να εκτραπούν τα νερά και να αποφευχθούν περαιτέρω κίνδυνοι για το χωριό. Από τις ισχυρές βροχές η γη άνοιξε κυριολεκτικά στα δύο και δημιουργήθηκε ένα ρήγμα, με μήκος 50 μέτρα και πλάτος 10.

Μηχανήματα του δήμου απομάκρυναν τις λάσπες από το δρόμο, ενώ το ευτυχές είναι ότι οι κατολισθήσεις έχουν σταματήσει πλέον και το έδαφος είναι βραχώδες.

Στο μεταξύ, κατολισθητικά φαινόμενα εμφανίζονται και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, όπως στην ορεινή Ναυπακτία και στην περιοχή Θέρμου, ενώ η Περιφέρεια παρακολουθεί από κοντά το πρόβλημα που έχει ανακύψει στον ποταμό Εύηνο.

Πηγή: pelop.gr

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών