Επικίνδυνη εστία ρύπανσης η Αμιαντίτ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Επικίνδυνη εστία ρύπανσης η Αμιαντίτ

12:20 | 21/2/15
Επικίνδυνη εστία ρύπανσης η Αμιαντίτ

Την ενεργοποίηση των ελεγκτικών υπηρεσιών για το εγκαταλειμμένο εργοστάσιο της «Αμιαντίτ» στο Δρέπανο ζητάει από τη δημοτική αρχή ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινοτικόν» Θεόδωρος Ντρίνιας. Χαρακτηρίζει «επικίνδυνη εστία ρύπανσης» την έκταση όπου βρίσκεται το εργοστάσιο και κατέθεσε σχετική ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο

Στην ερώτηση που απευθύνεται στην πρόεδρο του Σώματος, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη-Θεοδωρακοπούλου, ο Θ. Ντρίνιας επικαλείται τις καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, σύμφωνα με τους οποίους κανένα μέτρο «δεν έχει ληφθεί για την προστασία της υγείας, τη διακοπή της εκτεταμένης ρύπανσης, πόσω μάλλον για την απορρύπανση της 135 στρεμμάτων έκτασης του εργοστασίου».

Ο δημοτικός σύμβουλος προσκαλεί τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και τους αρμόδιους αντιδημάρχους να επισκεφθούν τον χώρο, για να δουν από κοντά «μια τραγική και συνάμα εξοργιστική κατάσταση, που θυμίζει τριτοκοσμικό περιβάλλον: Εκτεθειμένοι πάνω σε γυμνό έδαφος σωροί και υλικά κατεδάφισης που περιέχουν αμίαντο, σκόνη αμιαντοτσιμέντου παντού, μισογκρεμισμένες στέγες αμιάντου, θραύσματα από οικοδομικά υλικά που περιέχουν αμίαντο διασκορπισμένα σε όλη την έκταση, παλιές υπαίθριες "μπανιέρες" καθίζησης αμιαντολάσπης γεμάτες όμβρια ύδατα που υπερχειλίζουν στο έδαφος, κ.λπ.».

Κατά την εκτίμηση του Θ. Ντρίνια, είναι εμφανές από το μέγεθος και την έκταση της ρύπανσης ότι αυτή με τίποτε δεν μπορεί πια να θεωρηθεί εστιασμένη στον χώρο του εργοστασίου, καθώς οι ίνες αμιάντου μεταφέρονται εύκολα στον αέρα και ρυπαίνουν το έδαφος και το νερό, ενώ συχνά-πυκνά εντοπίζονται άνθρωποι οι οποίοι εισέρχονται στον χώρο και αποσπούν μισοκατεστραμμένα υλικά, με κίνδυνο της υγείας τους.

Από τη δημοτική αρχή ζητάει να ενημερωθεί το Σώμα γιατί δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες απορρύπανσης του χώρου, πώς θα κινητοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και της Περιφέρειας, και ποια μέτρα θα λάβει για τους ιδιοκτήτες του ακινήτου.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών