Ο Τσίπρας σκουντάει τον Βαρουφάκη για να ψηφίσει Παυλόπουλο (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ο Τσίπρας σκουντάει τον Βαρουφάκη για να ψηφίσει Παυλόπουλο (video)

21:29 | 18/2/15
Ο Τσίπρας σκουντάει τον Βαρουφάκη για να ψηφίσει Παυλόπουλο  (video)

Δείτε τη στιγμή που ο πρωθυπουργός "ταρακούνησε" τον υπουργό Οικονομικών για να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας

Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξελέγη ο Προκόπης Παυλόπουλος μετά το πέρας της ψηφοφορίας που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης.

Ο υποψήφιος που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η ΝΔ, έλαβε 233 ψήφους συνολικά και εξελέγη εύκολα από την πρώτη διαδικασία όπως και ήταν αναμενόμενο.



Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και όταν ήρθε η ώρα να ψηφίσει ο υπ. Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ακούστηκε το όνομα του και εκείνος χρειάστηκε τη "βοήθεια" του Αλέξη Τσίπρα για να πάρει θέση.

Ο πρωθυπουργός, όπως φαίνεται και στο βίντεο, αποφάσισε να "σπρώξει" με το χέρι του τον Γ. Βαρουφάκη καθώς εκείνος μιλούσε εκείνη τη στιγμή με τον Νίκο Βούτση που καθόταν δίπλα του.

Εξερχόμενος από την αίθουσα ο κ. Βαρουφάκης, δήλωσε για το αυριανό αίτημα που θα υποβάλλει η χώρα μας στην Κομισιόν για παράταση της δανειακής σύμβασης μετά το "τελεσίγραφο" Ντάισελμπλουμ:

"Η αίτηση θα είναι γραμμένη με έναν τρόπο που να καλύπτει και την ελληνική πλευρά και τον πρόεδρο του Eurogroup".

Όλες οι ελληνικές θέσεις προς το Eurogroup.

Τι ανέφερε ο Γ. Βαρουφάκης σχετικά με τη συνομιλία του με τον Αμερικανό ομόλογό

"Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ όντως μου είπε ότι η μη συμφωνία θα έκανε ζημιά στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι θα προκαλούσε επίσης ζημιά στην Ευρώπη. Συμβουλή και προς τις δύο πλευρές!", ανέφερε στο Twitter ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σχετικά με τη συνομιλία του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζακ Λιού.

Το αγγλικό κείμενο του "τιτιβίσματος" του κ. Βαρουφάκη, είναι το εξής:

"US Treasury Sec did indeed tell me that non agreement would damage Greece. He added that it would also damage Europe. Advice to both sides!".

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών