Θετικά μηνύματα από τους ξενοδόχους της Πάτρας για το Καρναβάλι | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Θετικά μηνύματα από τους ξενοδόχους της Πάτρας για το Καρναβάλι

11:47 | 14/2/15

Θετικά είναι τα μηνύματα από τα ξενοδοχεία της Πάτρας, ως προς τις κρατήσεις δωματίων για το Σαββατοκύριακο του Πατρινού Καρναβαλιού

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πληρότητα κλινών φτάνει ήδη στο 90% στα ξενοδοχεία του κέντρου μέχρι και την περιοχή του Ρίου, ενώ ελάχιστες είναι οι μονάδες που λειτουργούν αυτή την περίοδο στην περιφέρεια.

Θετικά είναι και τα μηνύματα και από τα γραφεία εσωτερικού τουρισμού που οργανώνουν μονοήμερες εκδρομές στην Πάτρα για την Κυριακή του Καρναβαλιού. Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, αρκεί για να δείξει ότι πλήθος τουριστικών γραφείων ανά την Ελλάδα, οργανώνουν για την ημέρα αυτή, μονοήμερες εκδρομές με λεωφορεία, για να φέρουν στην Πάτρα επισκέπτες που θέλουν να παρακολουθήσουν από κοντά την μεγάλη παρέλαση και να ζήσουν την μεγάλη γιορτή της πόλης.

Ο υπεύθυνος του τμήματος Τουρισμού του Επιμελητηρίου Αχαΐας Νίκος Παπαλέξης τόνισε στην «Π» ότι ο θεσμός του Πατρινού Καρναβαλιού, για μια ακόμα χρονιά μένει σταθερά στην κορυφή των προορισμών, όμως εξακολουθεί να βρίσκεται στα στενά πλαίσια του εσωτερικού τουρισμού, αν και έχει την δυναμική να αναπτυχθεί προς την αγορά του εξωτερικού.

Ο κ. Παπαλέξης τόνισε ότι από πληροφορίες που διαθέτει από επαγγελματίες του ξενοδοχειακού κλάδου, θεωρεί ότι για το διήμερο Σαββάτου και Κυριακής, υπάρχει ήδη υψηλός αριθμός κρατήσεων, τουλάχιστον για τα ξενοδοχεία που λειτουργούν στο κέντρο της Πάτρας.

Ο καιρός, όπως τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας, είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για την διαμόρφωση της τελικής εικόνας της επισκεψιμότητας στην πόλη, που όμως επηρεάζει περισσότερο τους επισκέπτες της μιας ημέρας και κυρίως αυτούς που προέρχονται από τις γειτονικές πόλεις, Πύργο, Αίγιο, Ναύπακτο, κ.ά.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών