Το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έδωσε οξυγόνο στο «Κωνσταντοπούλειο» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έδωσε οξυγόνο στο «Κωνσταντοπούλειο»

10:38 | 21/2/15

Γενναία ενίσχυση από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» δέχθηκε τα δύο προηγούμενα χρόνια το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο, το οποίο κατόρθωσε χάριν σε αυτήν να ανταπεξέλθει στα λειτουργικά και άλλα έξοδα του, την ίδια περίοδο που είχε -λόγω μνημονίου- την κρατική επιχορήγηση να πέφτει στο ναδίρ

Το Ιδρυμα προσέφερε στο Κωσταντοπούλειο 180.000 ευρώ, από τα οποία η τελευταία δόση, από 30.000, έφθασε πριν από μερικές ημέρες.

«Ζητήσαμε την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, όταν ελαχιστοποιήθηκε η κρατική επιχορήγηση και από 170.000 που ήταν έφθασε τις 20.000 ευρώ» τόνισε στην «Π» ο διευθυντής του Κωνσταντοπουλείου Γιώργος Σολωμός.

«Θα έπρεπε μετά από αυτή τη δυσάρεστη για το Ιδρυμά μας εξέλιξη να αναζητήσουμε άλλες πηγές για να μπορέσουμε να κρατήσουμε το Κωνσταντοπούλειο ανοικτό, ιδιαίτερα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης που οι προσφορές και των συμπολιτών μειώθηκαν σε σχέση με προηγούμενα χρόνια» μας είπε.

Στην προσπάθεια τους να βρουν πόρους από άλλες πηγές, το ΔΣ και ο διευθυντής του Ιδρύματος απευθύνθηκαν και στο Ιδρυμα Νιάρχος, το οποίο ανταποκρίθηκε στο αίτημα να ενισχύσει οικονομικά το Κωνσταντοπούλειο, αφού όμως προηγουμένως αντιπροσωπεία στελεχών του το επισκέφθηκε και ενημερώθηκε πλήρως για όλα τα θέματα που το αφορούν.

Εξέτασαν τις συνθήκες περίθαλψης και φιλοξενίας των ηλικιωμένων, τη σχέση μεταξύ εκείνων που συμβάλλουν οικονομικά και των άλλων που δεν έχουν πού την κεφαλή κλίνειν, και οι οποίοι είναι αρκετοί, τα οικονομικά στοιχεία αλλά και τα έξοδα του, ιδιαίτερα τους μεγάλους φόρους (μεγάλη ακίνητη περιουσία και ΕΝΦΙΑ) που επιβαρύνουν το Ιδρυμα με δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο.

Τελικώς το «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος» αποφάσισε να δώσει 180.000 ευρώ για να ενισχύσει το Κωνσταντοπούλειο και να το βοηθήσει να συνεχίσει τη λειτουργία και την προσφορά του.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών