Η ΕΚΤ αυξάνει το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Η ΕΚΤ αυξάνει το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες

17:27 | 25/3/15
Η ΕΚΤ αυξάνει το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Στα 71 δισεκατομμύρια ευρώ ανεβαίνει, το όριο του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA) ύστερα από απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Την αύξηση του ορίου χρήσης του μηχανισμού παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA) για τις ελληνικές τράπεζες πάνω από τα 71 δισ. ευρώ από 69,8 δισ. ευρώ που ήταν, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα με τραπεζική πηγή.

«Το όριο του ELA αυξήθηκε λίγο πάνω από τα 71 δισ. ευρώ», είπε η πηγή αυτή στο πρακτορείο Reuters.

Στο μεταξύ, λίγο νωρίτερα, ολοκληρώθηκε χωρίς θετικό αποτέλεσμα, η τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG), για το ελληνικό ζήτημα. Η ελληνική πλευρά διεκδικούσε 1,2 δισ. ευρώ

Ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τόνισε ότι υπήρξε συμφωνία ότι τα ποσά αυτά δεν επέστρεψαν παρατύπως από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο ΕΤΧΣ και συμφωνήθηκε ότι η ομάδα εργασίας θα εξετάσει το πώς θα προχωρήσουμε εν ευθέτω χρόνο.

Εξάλλου, πηγές Ευρωζώνης διευκρίνιζαν ότι όταν και αν οι τρεις θεσμοί συμφωνήσουν σε έναν ολοκληρωμένο και φιλόδοξο κατάλογο μεταρρυθμίσεων τότε η Ομάδα εργασίας θα τον εξετάσει και θα ενημερώσει το Eurogroup.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών