Μάθημα σε διαδρόμους και αποθήκες για μαθητές δύο Δημοτικών Σχολείων της Πάτρας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μάθημα σε διαδρόμους και αποθήκες για μαθητές δύο Δημοτικών Σχολείων της Πάτρας

09:14 | 4/3/15

Τρεις μήνες πριν από τη λήξη της σχολικής χρονιάς και οι μαθητές δημοτικών σχολείων της Πάτρας περιμένουν να αποκτήσουν αίθουσα διδασκαλίας

Καθημερινά βρίσκονται περιφερόμενοι σε διαδρόμους ή όπου αλλού υπάρχει κενή αίθουσα για να κάνουν μάθημα ή στοιβάζονται σε πρώην αποθηκευτικό χώρο που δεν ξεπερνά τα 15 τ.μ.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν επειδή ακόμα δεν έχουν εξασφαλιστεί από πλευράς Δήμου οι οικοδομικές άδειες ώστε να επιτραπεί στα προαύλια των σχολείων, που αντιμετωπίζουν στεγαστικό πρόβλημα, να εγκατασταθούν οι προκατασκευασμένες αίθουσες που έχει διαθέσιμες ο ΟΣΚ.

Το θέμα έχει αναδείξει η «Π» με σειρά ρεπορτάζ, αναδεικνύοντας τις προσπάθειες της διοίκησης της εκπαίδευσης, από την περασμένη άνοιξη, τις διαμαρτυρίες των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και κυρίως τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διδάσκονται μαθητές σχολείων της πόλης μας.

Το θέμα επανέρχεται στη δημοσιότητα με αφορμή την ερώτηση που καταθέτει στον αντιδήμαρχο Παιδείας Ανδρέα Αθανασόπουλο ο δημοτικός σύμβουλος και δάσκαλος Ηλίας Γκοτσόπουλος. Μάλιστα ο κ. Γκοτσόπουλος, είναι διευθυντής του 39ου Δημοτικού Σχολείου (Ν. Σούλι) που είναι ένα από τα σχολεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης.

«Είναι πλέον γνωστό, πως ήδη από το Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων διαθέτει και τοποθετεί προκατασκευασμένες αίθουσες τύπου κοντέινερ, σε ανά τη χώρα σχολεία, για τα οποία όμως οι οικείοι δήμοι έχουν εκδώσει σχετική οικοδομική άδεια. Σεις όμως, ακόμη και χθες Τρίτη 3 Μαρτίου, παρά τις συνεχείς οχλήσεις, αναφορές, παραστάσεις, παρακλήσεις γονιών και μαθητών, δεν έχετε καν καταθέσει αίτηση στην πολεοδομία για έκδοση άδειας, για το 39ο Δημοτικό και το 41ο Νηπιαγωγείο!».

Ο κ. Γκοτσόπουλος υπογραμμίζει πως «η ακατανόητη και απαράδεκτη αυτή ολιγωρία σας, καταδικάζει μαθητές και νήπια να στοιβάζονται σε αποθήκες και να διαβιούν σε ακατάλληλους χώρους, επί 6 μήνες, όσους ακριβώς σεις είστε δημοτική αρχή της πόλης! Το γεγονός σας καθιστά συνολικά έκθετους στα μάτια εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών».

Χαρακτηριστική είναι επίσης και η περίπτωση του 46ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών η εκπαιδευτική κοινότητα του οποίου διεκδικεί από το 2008 μία προκατασκευασμένη αίθουσα για να καλύψει τις ανάγκες των συνεχώς αυξανόμενων μαθητών.

Αίτημα το οποίο δεν έχει ακόμα ικανοποιηθεί με αποτέλεσμα μία τάξη να περιφέρεται καθημερινά όπου υπάρχει κενός χώρος για να κάνει μάθημα. «Τη μία μέρα γίνεται μάθημα στον διάδρομο, την άλλη στο γραφείο των δασκάλων την άλλη ενώνουμε δύο τμήματα και κάνουν μάθημα 40 μαθητές μαζί. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι συνθήκες επικρατούν καθημερινά στο σχολείο μας» μας έχει αναφέρει ο διευθυντής του σχολείου Κωνσταντίνος Ζαφειράκης.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών