Μέρκελ: Φέρτε μας άμεσα τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μέρκελ: Φέρτε μας άμεσα τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις

10:58 | 20/3/15

Σημαντική έκρινε την πρόοδο, όσον αφορά το ζήτημα της Ελλάδας, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ μετά την επταμερή συνάντηση. Υπόσχεση της ελληνικής κυβέρνησης να επιταχύνει την εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup

Η Ελλάδα υποσχέθηκε χθες να επιταχύνει την εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου για την παράταση της δανειακής της σύμβασης και να αποστείλει έναν ολοκληρωμένο, λεπτομερειακό κατάλογο μεταρρυθμίσεων στους εταίρους τους στην ευρωζώνη μέσα στις επόμενες ημέρες, δήλωσε πριν από λίγο η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Μετά την επταμερή συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν η Μέρκελ, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς και ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της ΕΕ, Ούβε Κορσέπιους— η Γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της ευρωζώνης είναι έτοιμοι να συναντηθούν το ταχύτερο δυνατόν για να αξιολογήσουν τις μεταρρυθμίσεις που θα προτείνει η Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη: Σύγκλιση, αλλά όχι ταύτιση στη μίνι Σύνοδο. Τσίπρας: Ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες

Πάντως, η Άγγελα Μέρκελ απέφυγε να προσδιορίσει την ημερομηνία της ενδεχόμενης εκταμίευσης νέας δόσης στο πλαίσιο του προγράμματος, λέγοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τη θετική αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων.

Παράλληλα, η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε μετά το τέλος της επταμερούς συνάντησης: "Είχαμε μια ήρεμη και συλλογική συζήτηση”, επισημαίνοντας ότι όλες οι πλευρές δεσμεύτηκαν για την εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.


Διαβάστε ακόμα: Ολάντ: Πρέπει να επιταχύνουμε τη διαδικασία, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

“ Σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης δεσμευτήκαμε να επιταχύνουμε την εφαρμογή του προγράμματος και η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να επιδείξει πλήρη υπευθυνότητα ως προς τις μεταρρυθμίσεις”, είπε η Καγκελάριος.

Ενώ τόνισε πως: “Δεν πρόκειται για έναν πρώτο κατάλογο, αλλά για μια ολοκληρωμένη λίστα με μεταρρυθμίσεις”, κάνοντας λόγο για προσωπική δέσμευση από πλευράς του Έλληνα πρωθυπουργού να στείλει άμεσα τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων.

Όσον αφορά την εκταμίευση οικονομικής δόσης, η Γερμανίδα καγκελάριος ξεκαθάρισε πως αυτό θα γίνει στη βάση της αξιολόγησης και θετικής αποτίμησης του προγράμματος.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών